10.2 C
De Bilt

Algerabrug nu wel 3 nachten afgesloten

De eerder geplande werkzaamheden aan de Algerabrug door Rijkswaterstaat, die vorig jaar oktober opeens niet doorgingen vanwege ‘weersomstandigheden’, staan nu wel in de planning. In de nachten van maandag 27, dinsdag 28 en woensdag 29 mei 2024 is de brug aan beide kanten (Krimpen aan den IJssel en Capelle aan den IJssel) afgesloten voor al het (gemotoriseerde) verkeer dat over de rijbanen, inclusief de wisselstrook gaat.

Nieuw asfalt deel Algerabrug

Rijkswaterstaat gaat met name op het brugdek een nieuwe asfaltlaag aanbrengen. Hiervoor zal de brug op genoemde dagen van 22.00 tot 5.00 uur afgesloten worden.

Hulpdiensten, kleine lijnbussen en fietsstrook

Voor hulpdiensten en kleine lijnbussen blijft de brug wel toegankelijk tijdens de werkzaamheden. Ook kan door voetgangers, fietsers en brommers gewoon gebruik worden gemaakt van de fietsstrook. Daar hoeft nu niets aan te gebeuren.

Gematigde snelheid overdag

De werkzaamheden aan de Algerabrug zijn volgens Rijkswaterstaat hard nodig. ‘Er zitten kuilen in het wegdek die steeds groter worden. Dit levert gevaar op voor het verkeer, ook door mogelijke steenslag’, aldus een woordvoerder. Overdag moet het verkeer overigens met enige vertraging rekening houden, omdat de snelheid tijdelijk naar 30km per uur zal gaan.

Omrijden kost ruim 45 minuten extra reistijd

Verkeer dat tijdens de afsluiting toch via de brug had willen rijden zal worden omgeleid via de N219-A20-N207-N210. Die route loopt via Nieuwerkerk-Gouda-Stolwijk-Bergambacht en andersom. De geschatte extra reistijd bedraagt dan ergens tussen 45 minuten en 1 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio