14.3 C
De Bilt

American Journey: met Crescendo muzikaal op reis

Krimpen aan de Lek – Maandag was de laatste generale repetitie voor het concert met het thema The American Journey van het Symfonisch Blaasorkest Crescendo. Dit concert vindt plaats op zaterdag 25 maart in het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek.

The American Journey  

Het bijna wereldberoemde orkest is al sinds het laatste prachtige optreden in november aan het repeteren om er 25 maart wederom een geweldig muzikale happening neer te zetten met The American Journey.
Het orkest neemt u mee op een muzikale reis door Amerika. Een reis vol drukke steden en prachtige landschappen. Door warme gebieden en afzien in de kou.

Zo spelen zij onder andere het mooie werk Symphony ‘X’ van de Amerikaanse componist Don Gillis. Dit gaat over de stad Dallas in Texas, spelen zij bekende stukken als Songs of the Wizz en South Rampart Street Parade.

Gezonde spanning

Bij de orkestleden heerst een gezonde spanning voor het aankomende optreden. Er heerste tijdens de repetitie een uiterste concentratie bij de muzikanten. De ogen richten zich afwisselend van het muziekblad tot dirigent Michael Engelbrecht die hier en daar het muziekspel wat bijschaaft om het geheel nog mooier te laten klinken. De bewegelijke Michael doet denken aan een Amerikaanse verkeersagent die het verkeer al dansend in goede banen leid.

Nieuw bij dit aankomend concert is het licht en beeld dat van het geheel een geweldige beleving beloofd te maken. Er spelen inval muzikanten van andere orkesten mee om het aantal muziekinstrumenten aan te vullen, zodat een uitgebreide variatie aan instrumenten te horen is.
Sommige orkestleden bespelen meerdere instrumenten en wisselen regelmatig van plaats. Dit vergt uiteraard veel concentratie.

Concert, diner en twee uitvoeringen

Het concert wordt zaterdag twee keer uitgevoerd. Het eerste concert is om 16.00u in de theaterzaal van  het Cultuurhuis. Dit optreden duurt een uur en is uitermate geschikt om met de kinderen naartoe te gaan. De avonduitvoering start om 20.00u en is avondvullend.

Om de middag of avond compleet te maken is SBO Crescendo een samenwerking aangegaan met Grand Café Siep. Deze is ook in het Cultuurhuis  gehuisvest. Grand Café Siep biedt u speciaal voor deze gelegenheid een volwaardig All American Buffet (exclusief drankjes) aan! Kom na het middagconcert of voor het avondconcert gezellig eten en maak er een Amerikaans feest van. 

Het All American Buffet is open vanaf 17:00

Er zijn nog kaarten verkrijgbaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio