31.4 C
De Bilt
vrijdag, 12 augustus 2022

Appartementen De Dertienhuizen Krimpen aan de Lek ontruimd na lekkage

Krimpen aan de Lek – Vanavond werd de brandweer van Krimpen aan de Lek opgeroepen naar het gebouw De Dertienhuizen vanwege wateroverlast. Eenmaal aangekomen moest de oorzaak eerst opgespoord worden. Verslaggevers ter plaatse zagen dat het incident steeds grotere vormen aan begon te nemen in de loop van de avond.

Water in meterkast van De Dertienhuizen

Na onderzoek constateerde de hulpdiensten dat op de vierde verdieping van het gebouw een boiler was gaan lekken. Het water stroomde verdieping, na verdieping naar beneden en kwam uiteindelijk in de hoofmeterkast terecht. Vanwege de enorme gevaarzetting moest besloten worden de stroom van het gebouw af te halen.

Brandweer Krimpen aan de Lek – Foto: Stefan Slingerland – © Regio Online

GRIP 1 vanwege ontruiming

Er werd besloten op te schalen naar GRIP 1, omdat er meer hulpverleners nodig zijn om te helpen bij de ontruiming van de appartementen van De Dertienhuizen. Op dit moment worden bewoners opgevangen in een zaaltje van het gebouw. Dit zal tot ongeveer 22.30 uur in beslag nemen.

Noodverlichting en controle

“Er is noodverlichting neergezet in het zaaltje van het gebouw. De kraan van de boiler is dichtgedraaid en de stroom dus worden afgesloten. Stedin is op de hoogte gesteld, maar vooralsnog niet opgeroepen. De brandweer zal de hoofdmeterkast op meerdere plekken controleren op mogelijke waterschade. Als er niets wordt aangetroffen kan de stroom weer op het gebouw en kunnen bewoners naar huis. Mocht er toch ‘nattigheid’ zijn, dan kan er besloten worden de bewoners deze nacht elders onder te brengen”, zo liet een woordvoerder van brandweer Hollands-Midden aan ons weten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio