Auto rijdt de IJssel in bij Ouderkerk, hulpdiensten in verwarring

Ouderkerk aan den IJssel – Gisteravond, 8 augustus 2017, kregen hulpdiensten een oproep voor een auto te water aan de IJsseldijk-Noord in Ouderkerk aan den IJssel. Dit bleek achteraf niet juist. Dit bleek IJsseldijk-West te moeten zijn.

Melding naar verkeerde kant IJsseldijk

Het bleek dat de melding was doorgegeven bij 112 door iemand aan de overkant van de rivier, die het ongeval had zien gebeuren. In eerste instantie reden voertuigen van de politie naar IJsseldijk-Noord, maar kwamen na korte tijd weer teug rijden. Het ongeval bleek aan de IJsseldijk-West te zijn voorgevallen.

Auto te water Ouderkerk 0006 - Regio Online
Foto: Jeffrey Groen – © Regio Online

Grote inzet hulpdiensten

Een jongeman was daar met zijn auto uit de bocht gevlogen en de rivier in gereden. Hoewel traumaheli, een duikteam, diverse brandweer, politie en een ambulance toch vrij snel op de juiste locatie arriveerden, bleek de inzet op dat moment niet meer nodig.

Foto: Jeffrey Groen – © Regio Online

Slachtoffer redt zichzelf

De jongeman had zichzelf gelukkig weten te bevrijden en had zich bij bewoners gemeld met drijfnatte kleren. Er zaten gelukkig geen andere personen in de auto. De bewoners hebben de jongen opgevangen en opgewarmd, waarna ambulancepersoneel hem heeft nagekeken. Na onderzoek kon hij met zijn inmiddels gearriveerde ouders mee naar huis.

Auto te water Ouderkerk 0005 - Regio Online
Foto: Jeffrey Groen – © Regio Online

Auto zoeken met sonar

De auto bleek echter al volledig gezonken te zijn en ’s nachts niet vindbaar voor de reddingswerkers of berger. Vandaar dat er pas vanochtend door een boot van Rijkswaterstaat met sonar is gezocht om het wrak te lokaliseren. De auto zal wanneer dat mogelijk is geborgen worden.

© Regio Online

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img