10.6 C
De Bilt

Auto te water in Hollandsche IJssel: twee vermiste personen

Capelle aan den IJssel / Ouderkerk aan den IJssel – Maandagmiddag 17 december rond 14:00 werden de hulpdiensten opgeroepen voor een voertuig te water aan de Groenendijk in Capelle aan den IJssel. Het gaat hierbij om een auto die in de rivier de Hollandsche IJssel is terecht gekomen. Naar twee vermiste personen wordt nog steeds gezocht.

Hulpdiensten groot opgeschaald

Hulpdiensten zijn ter plaatse en hebben groots opgeschaald. De politiehelikopter en traumahelikopter zijn daarbij aanwezig. Een personenauto met bestuurder is achteruit de Hollandsche IJssel ingereden, Een wegwerker die daar per toeval was is de auto achterna gesprongen. De auto en de beide personen zijn nog niet aangetroffen. Vanaf de dijk van Capelle aan den IJssel en Ouderkerk aan den IJssel word door hulpdiensten gezocht naar beide personen.

Verder zoeken naar vermiste personen

Waarom het voertuig achteruit in het water terecht is gekomen is nog onbekend. Een duikteam van de brandweer stelt alles in het werk om de inzittenden en de auto alsnog te lokaliseren. De politie zal onderzoek doen naar de mogelijk oorzaak, maar hier verder nog geen uitspraken over doen.

UPDATE: 15.50 uur

Volgens de laatste informatie bleken er in de auto geen twee inzittenden, maar één inzittende te zijn. De tweede vermiste bleek de wegwerker die te hulp was geschoten. Helaas zijn beide personen inmiddels dood aangetroffen door de hulpdiensten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio