15.6 C
De Bilt

Geen winkels open op zondag voor kerst in Krimpen

Krimpen aan den IJssel – Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente heeft is haar laatste vergadering besloten, geen toestemming te verlenen voor de zondagsopening van 3 supermarkten op 24 december 2017. Dit liet SGP-wethouder Marco Oosterwijk namens het college van B & W weten. Er gaan dan dus geen winkels open.

Winkeltijdenwet

Volgens Oosterwijk is het college tot dit besluit gekomen na allerlei afwegingen. “Zo laat de winkeltijdenwet dit niet toe”, betoogd hij. Volgens de verordening kunnen in Krimpen maximaal 12 zond- en feestdagen worden aangewezen als koopzondag. “Dat geldt dus voor de hele gemeente, als er tenminste een breed draagvlak voor is.”

Geen winkels genoeg voor draagvlak

Het is voor B & W onduidelijk of dat brede draagvlak er is onder winkeliers. Hierbij kan er met 3 supermarkten niet van een breed draagvlak gesproken worden. Daarnaast is er ook een afweging die gemaakt moet worden tussen de maatschappelijke en economische belangen. Volgens een onderzoek zou bijna 52 procent van de ondervraagden geen zondagopenstelling wil in Krimpen aan den IJssel.

Bron: Het Kontakt

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio