10.6 C
De Bilt

Babypakket en tegemoetkoming voor gezinnen met laag inkomen

Krimpenerwaard – Gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot 3 jaar kunnen een beroep doen op een tegemoetkoming Opgroeien en een tegemoetkoming in de vorm van een babypakket.

Samenwerking

De gemeente Krimpenerwaard is hiervoor een samenwerking aangegaan met Stichting Babyspullen en Nationaal Fonds Kinderhulp. Deze regelingen zijn een aanvulling op de bestaande regelingen Schoolkosten, Aanschafkosten computers, Arbeid en participatie voor volwassenen en Maatschappelijke participatie voor pensioengerechtigden.

Ook met laag inkomen meedoen aan maatschappelijke activiteiten

De gemeente Krimpenerwaard vindt het belangrijk dat ook inwoners met een laag inkomen mee kunnen doen aan maatschappelijke activiteiten. Inwoners met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm, hebben een laag inkomen.

Verschillende financiële mogelijkheden

Er zijn verschillende financiële mogelijkheden binnen het minimabeleid van de gemeente Krimpenerwaard om inwoners met een laag inkomen mee te laten doen aan maatschappelijke, educatieve, sportieve of culturele activiteiten.

Babypakketten

Aanstaande ouders en ouders met een kind tot 2 jaar kunnen in aanmerking komen voor maximaal 2 pakketten per kind.

Babystartpakket

Jonge ouders ontvangen eerst een babystartpakket. Dit pakket bestaat uit benodigdheden voor de eerste maanden van de baby. In het pakket zit kleding tot en met maat 68, een aankleedkussen, een slaapzak en een kruik. Ook zijn dekens, luiers, drinkflesjes, verzorgingsproducten, speentjes en badproducten in het pakket te vinden.

Vervolgpakket

Het tweede pakket, dat wordt gezien als vervolgpakket voor een kind tot 2 jaar, bestaat onder andere uit kleding tot en met maat 92 en verschillende producten die nodig zijn voor een kind tot 2 jaar.

Aanvraag

Alleen door een bij het gezin betrokken tussenpersoon (intermediair) kan een aanvraag voor de babypakketten worden ingediend. Op www.krimpenerwaard.nl is een overzicht terug te vinden van de bij deze regeling betrokken tussenpersonen.

tegemoetkoming voor kosten tot 21 jaar

Ouders met een kind tussen de 0 en 21 jaar kunnen mogelijk aanspraak maken op een tastbare tegemoetkoming voor kosten die te maken hebben met het opgroeien en laten meedoen van hun kind. Het aanvragen van een tegemoetkoming gaat via een tussenpersoon van Nationaal Fonds Kinderhulp. Op de website www.Krimpenerwaard.nl is terug te vinden welke tussenpersonen (intermediairs) betrokken zijn bij deze regeling.

Verschillende organisaties benaderd om op te treden als tussenpersoon

Aanvragen kunnen door een bij het gezin betrokken tussenpersoon worden ingediend. Er zijn verschillende organisaties benaderd om op te treden als tussenpersoon, waaronder welzijnsinstellingen, maatschappelijk werk, Vluchtelingenwerk en verloskundigen. Om een zo breed mogelijk bereik te hebben, is de gemeente op zoek naar nieuwe intermediairs. Als een maatschappelijke organisatie wil aansluiten als intermediair, kan dit gemeld worden bij de gemeente via telefoonnummer 14 0182.

Meer informatie

Meer informatie over de aanvraag van een tegemoetkoming is terug te vinden op de website www.Krimpenerwaard.nl, zoek op Minimaregelingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio