7.5 C
De Bilt

Ballonnenverbod in Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel – Leefbaar Krimpen heeft bij de behandeling van de Kadernota 2020 een motie ingediend waarin wordt opgeroepen de APV aan te passen met een ballonnenverbod voor het grootschalig oplaten van diverse ballonnen. De motie werd raad breed en unaniem aangenomen.

Ballonnenverbod voor toekomst inwoners

Raadslid Oscar Suijk van Leefbaar Krimpen hierover: “Leefbaar Krimpen heeft deze motie ingediend omdat wij er niet alleen zijn voor de inwoners van nu, maar zeker ook voor de inwoners van later. Gebleken is dat er in Nederland in 2018 geschat ruim 2 miljoen ballonnen zijn opgelaten. Deze vormen een groot gevaar voor het milieu omdat ballonnen zeer slecht worden afgebroken. Daarnaast vormen ze een gevaar voor dieren omdat zij er in kunnen stikken dan wel verstrikken. Ruim 60 gemeenten hebben deze aanpassing reeds doorgevoerd of zijn van plan deze door te voeren.”

Geen ballonnenverbod voor kleine feestjes

Het verbod geldt alleen voor grootschalige oplaten van diverse ballonnen. Zogeheten ballonnenbogen zijn gewoon toegestaan, mits de gebruiker de ballonnen netjes opruimt.

Wensballonnen verboden wegens gevaarzetting

Raadslid Suijk: “Ook de ballonnen in de tuin en op verjaardagen zijn gewoon toegestaan! Waar inwoners wel rekening mee moeten houden is dat de zogeheten wensballonnen niet langer zijn toegestaan. Dit is meer gedaan omdat deze een ongecontroleerd risico vormen. De ballonnen worden brandend opgelaten zonder dat kan worden bepaald waar deze terecht komen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio