20.7 C
De Bilt

Bedrijfsongeval Bergambacht; persoon met arm bekneld onder lading beton en staal

Bergambacht – Vanmorgen rond 10.15 uur vond er een ernstig bedrijfsongeval plaats bij een bedrijf aan de Handelstraat in Bergambacht. Bij het laden of lossen van een vracht met daarin beton en staal was iets misgegaan. De melding zou gaan om een persoon die bekneld was geraakt onder een lading beton en staal.

Speciaal voertuig naar bedrijfsongeval gestuurd

Omdat het een specifieke melding betrof heeft de brandweer besloten een zogeheten Technisch Hulpverleningsvoertuig (THV) in te zetten met een kraan. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Hollands Midden liet ons weten dat het voertuig echter niet ingezet hoefde te worden. De persoon was met zijn arm onder de lading bekneld geraakt en voor aankomst van de THV al bevrijd.

Gewonde mee met ambulance, inzet traumaheli bleek overbodig

Er was bij het incident ook een traumahelikoter opgeroepen, maar ook deze hoefde volgens de Veiligheidsregio geen ingezet te plegen. Dat betekent overigens niet dat leden van het MMT niet aanwezig zijn geweest, maar meer dat zij geen handelingen hebben moeten uitvoeren. De gewonde persoon is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Oorzaak onderzocht

Zoals bij alle bedrijfsongevallen, zal verder onderzoek moeten uitwijzen wat er is misgegaan en hoe dat kon gebeuren. Hierover kon verder geen uitspraak worden gedaan.

1 REACTIE

  1. Wat wel opmerkelijk is, is het schijnbaar trage opschalen.
    Eerste melding was om 10:12.
    Traumaheli werd pas om 10:24 opgeroepen.
    En pas om 10:45 zagen wij het THV voertuig Gouda passeren.
    Allicht dat ruim een half uur na eerste melding het THV niet meer nodig was.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio