12.2 C
De Bilt

Bert Bening, oud-wethouder Krimpenerwaard afgelopen zaterdag overleden

Haastrecht – Afgelopen zaterdag is de oud-wethouder Bert Bening van D66 overleden. Bij de verkiezingen voor de fusiegemeente Krimpenerwaard werd hij lijsttrekker en daarna fractievoorzitter. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 werd zijn partij onderdeel van de toenmalige coalitie. Bening werd toen wethouder voor D66.

Wethouder zijn ‘overkwam’ Bert Bening

Burgemeester Pauline Bouvy-Koene haalde gisterenavond tijdens de raadsvergadering aan dat Bening had laten weten dat het ambt van wethouder hem was overkomen en dat hij er eigenlijk geen ambitie toe had. Wel zei hij er veel plezier aan te hebben beleefd.

Tijdelijk uit roulatie in 2020

Bert Bening was van 2018 tot aan de gemeenteraadsverkiezing in maart 2022 wethouder voor zijn partij D66. In 2020 moest hij voor een periode echter zijn taken aan collega’s overdragen toen bij hem prostaatkanker werd geconstateerd. Na intensieve behandelingen keerde hij weer terug in het college om zijn taken weer op te pakken.

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 behaalde zijn partij nog 1 zetel en werd niet meer bij de nieuwe coalitieonderhandelingen betrokken. Mede vanwege zijn leeftijd besloot hij afscheid van de politiek te nemen. Op 12 juni 2022 was zijn afscheidsreceptie. Bert Bening overleed na een ziekbed op zaterdag 28 januari.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio