16.4 C
De Bilt

Bestemmingsplannen in Krimpenerwaard vanaf 1 september niet meer in behandeling genomen

Vanaf 1 september 2023 neemt gemeente Krimpenerwaard geen nieuwe verzoeken voor het aanpassen van bestemmingsplannen meer in behandeling. Dat heeft te maken met de Omgevingswet, die op 1 januari 2024 inwerking treedt.

Ontwerpbestemmingsplan ter inzage

Voor lopende aanvragen moet het ontwerpbestemmingsplan nog in 2023 nog ter inzage worden gelegd. Nadat een verzoek voor het aanpassen van een bestemmingsplan is ingediend, kan het in de praktijk 4 tot 6 maanden duren voordat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd kan worden. Dit vraagt dus veel voorbereidingstijd. Een verzoek dat na 1 september 2023 wordt ingediend, ligt daarom niet meer op tijd ter inzage.

Verzoek indienen kan tot 1 september 2023

De gemeente neemt de verzoeken voor het aanpassen van het bestemmingsplan die vóór 1 september 2023 zijn ingediend nog in behandeling. Alleen als het verzoek compleet is en in behandeling kan worden genomen.

Van bestemmingsplannen naar omgevingsplan

In een bestemmingsplan staat hoe de grond in een gebied en de gebouwen die daarop staan, gebruikt mag worden. Met de komst van de Omgevingswet worden de bestemmingplannen vervangen door het omgevingsplan. We hebben dan 1 omgevingsplan voor de hele gemeente. Hierin staan de regels die nu in bestemmingsplannen staan, maar ook andere regels over de leefomgeving. Aanvragen die vanaf 1 januari 2024 worden ingediend, worden op basis van de Omgevingswet behandeld. Hiervoor gelden andere eisen dan voor het aanpassen van een bestemmingsplan.

Omgevingswet

De Omgevingswet gaat tientallen wetten en regels over de leefomgeving bundelen in één nieuwe wet. Met de Omgevingswet kunt u straks in 1 oogopslag zien welke regels gelden in uw omgeving. Aanvragen en ideeën worden in 1 keer aan alle regels getoetst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio