-2 C
De Bilt

Bewoners Oud-Krimpen boos en overvallen door verkeersplan van gemeente

Krimpen aan den IJssel – Tijdens de Tuintjesmarkt aan de Tuinstraat in Krimpen aan den IJssel sprak ik met meerdere bewoners uit de wijk. Er viel gisteren een blanco enveloppe van de gemeente op hun deurmat. Doordat het ongeadresseerd was, noch gericht aan ‘de bewoners van dit pand’, leek het in eerste instantie reclame die zo naar het oud papier kon gaan. Gelukkig bekeken sommigen wel de inhoud van de enveloppe en hier bleek een heel verkeersplan voor hun wijk in te zitten.

Bewoners verbolgen om ‘verkeersplan’

In het plan van de gemeente worden meerdere afsluitingen rond de wijk geschetst, zoals de zijafrit bij de Algerabrug, en een nieuwe doorsteek boven aan de Lekdijk, hoek Oude Tiendweg, naar de Parallelweg toe, 100 meter vanaf de kruising naar de Industrieweg. “Een onmogelijke route, omdat het zicht op verkeer dat vanaf de Industrieweg de Parallelweg oprijdt gewoon niet aanwezig is. Er ligt namelijk een grote bult in de weg voor de kruising. Daarnaast is het tijdens ochtend- en middagspits vrijwel onmogelijk je auto tussen het verkeer op de Industrieweg te krijgen”, zo laten een aantal bewoners weten.

Bewoners Oud Krimpen spreken raadslid Leefbaar aan – Foto: © Egbert van den Bosch – Regio Online

Wijkwethouder Hugo van der Wal

Wijkwethouder Hugo van der Wal was die ochtend ook even aanwezig en had aangegeven dat er presentatie avonden komen binnenkort, waarbij hij ook zeker aanwezig zal zijn om de gedachten van inwoners over het plan te horen. Gehoopt wordt dat verantwoordelijk wethouder Anthon Timm hierbij ook aanwezig zal zijn, omdat verkeer in zijn portefeuille zit.

Raadslid niet op de hoogte gebracht van plan

Later liep ook raadslid Jeffrey van der Elst door de wijk, samen met oud-wethouder John Janson. Van der Elst werd aangesproken over het plan en de manier waarop bewoners hierover geïnformeerd zijn. Hoewel wethouder Timm wel iets over de aanleg van fietspaden had gezegd, was volgens Van der Elst de raad niet geïnformeerd over dit uitgebreide verkeersplan. Hij was hierover dan ook zeer verrast en zal zeker vragen gaan stellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio