14.7 C
De Bilt

Bibliotheek Schoonhoven krijgt nieuwe plek in historisch pand aan het Doelenplein

Op dinsdag 16 april 2024 heeft de gemeenteraad van de gemeente Krimpenerwaard besloten dat de Bibliotheek verhuist naar het voormalige dienstencentrum aan het Doelenplein in Schoonhoven. Hierdoor ontstaat er ruimte voor woningbouw aan de Spoorstraat.

Maatschappelijke functie Bibliotheek

Door de komst van de Bibliotheek krijgt het dienstencentrum weer een maatschappelijke bestemming. Het gebouw, dat een rijksmonument is, had hiervoor een tijdelijke functie om leegstand te voorkomen. Wethouder Wisja Pannekoek: “We zijn blij dat dit historische pand een nieuwe maatschappelijke bestemming krijgt en dat de Bibliotheek hier haar intrek zal nemen. Zo wordt dit prachtige pand behouden en weer toegankelijk voor alle inwoners van Schoonhoven en de Krimpenerwaard.”

Woningbouw Spoorzone

Er wordt een volledig nieuwe woonwijk ontwikkeld tussen de Spoorsingel en Spoorstraat, verspreid over verschillende fasen. Er komt een divers aanbod van woningen, geschikt voor starters, gezinnen, senioren en andere doorstromers. De sloopwerkzaamheden zijn deze maand gestart. Wethouder Ria Boere: “Wij zien uit naar de nieuwe woningen aan de Spoorzone en zijn blij dat de Bibliotheek een mooie nieuwe plek krijgt in Schoonhoven.”

Tijdelijke locatie De Bastille

Ook Jongerensociëteit De Bastille, gevestigd aan de Spoorstraat, heeft een nieuwe tijdelijke locatie gevonden. Voor maximaal twee jaar zal de sociëteit verhuizen naar het voormalige stationsgebouw, iets verderop in de Spoorstraat. De sociëteit gebruikt de komende twee jaar om samen met de gemeente te zoeken naar een permanente oplossing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio