20 C
De Bilt

Biodiversiteit centraal tijdens internationale dag op 22 mei voor groenere Krimpenerwaard

Op 22 mei is de internationale dag van de biodiversiteit. Biodiversiteit is een begrip om de variatie van alle verschillende soorten planten, dieren en micro-organismen te beschrijven. Veel inwoners van de Krimpenerwaard vinden biodiversiteit belangrijk, ook in hun tuin of op hun balkon. Mei is dé maand om op deze plekken aan de slag te gaan. Met een groene tuin/groen balkon bent u ook beter voorbereid op de gevolgen van klimaatverandering. Op de onderstaande manieren kunt u uw tuin biodiverser én klimaatbestendiger maken.

Biodiversiteit door bijvoorbeeld minder tegels, meer groen

Start met het ontstenen van uw tuin: maak minimaal 60 procent van de tuin groen. Kies bij de delen die wel verhard worden voor halfverharding, waterdoorlatende klinkers of een terras met brede voegen. Zo kan het water de bodem intrekken.

Vang regenwater op

Een groene (gevel)tuin, groen balkon of groen dak kan regenwater goed opvangen en werkt verkoelend in periodes van hitte. Een regenton zorgt ervoor dat u de tuin in tijden van droogte mooi en gezond kunt houden zónder veel kraanwater te gebruiken.

Verwelkom dieren in de tuin

De tuin wordt vanzelf door dieren ontdekt, als u zorgt voor toegang (bijvoorbeeld via een haag), voedsel, schuilplekken en nestmogelijkheden. Vogels, insecten en andere dieren helpen uw tuin gezond en vrij van plagen te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio