10.4 C
De Bilt

Bouw Schoonhovens College en sporthal De Meent feestelijk van start

Op donderdag 15 februari 2024 was de feestelijke start van de nieuwbouw van het Schoonhovens College (Vlisterweg) en sporthal De Meent in Schoonhoven. Wethouder Ria Boere en leerlingen van de school sloegen de eerste palen in de grond. Het nieuwe gebouw komt op de locatie van de oude sporthal aan de Bergambachterstraat. De nieuwbouw van het Schoonhovens College wordt gerealiseerd door BM van Houwelingen en zal naar verwachting na de zomer van 2025 plaats bieden aan ongeveer 450 leerlingen.

School en sporthal in één gebouw

Wethouder Ria Boere: “Ik ben erg blij met de start van de bouw van deze duurzame school en sporthal. Een goed schoolgebouw is essentieel voor goed onderwijs, en de nieuwe sporthal is een geweldige toevoeging voor zowel de leerlingen als de sportverenigingen.”

De sporthal zal overdag door de school worden gebruikt en daarnaast door de sportverenigingen uit de gemeente. Dankzij deze samenwerking wordt de sporthal optimaal benut. “Als gemeente streven we er altijd naar om voorzieningen te combineren, wat de samenwerking tussen verschillende partijen bevordert.” Het Schoonhovens College, de verenigingen en de omwonenden zijn nauw betrokken bij het ontwerp.

Bijna energieneutraal

Deze multifunctionele accommodatie is bijna energieneutraal. De technische school kan niet helemaal energieneutraal worden gemaakt, vanwege de grote energiebehoefte. Voor de sporthal is dit wel mogelijk. Beide gebouwen worden goed geïsoleerd en krijgen zonnepanelen op het dak. Door slim gebruik van natuurlijk licht, LED-verlichting en warmtepompen wordt het energieverbruik zo veel mogelijk beperkt. De oude sporthal is in de zomer van 2023 op een circulaire manier ontmanteld. Dit betekent dat er verschillende onderdelen van het gebouw worden hergebruikt, waardoor ze een tweede leven krijgen.

Schoonhovens College volgend schooljaar in gebruik

Als alles volgens plan verloopt, zal het nieuwe gebouw klaar zijn voor het schoolseizoen 2025-2026. Daarna wordt de oude school gesloopt en de buitenruimte opnieuw ingericht. De leerlingen en sportverenigingen maken tot die tijd gebruik van de tijdelijke sporthal. Deze tijdelijke hal is gebouwd op het terrein van de voormalige PLUS-supermarkt aan de Bergambachterstraat 9.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio