31.4 C
De Bilt
vrijdag, 12 augustus 2022

Brand bijgebouw Molenweg Krimpen aan de Lek

Krimpen aan de Lek- Donderdagochtend is er om 10:55 een melding binnengekomen bij de meldkamer van de brandweer. Een automobilist die op de N210 reed, zag in het weiland iets in brand staan. Daarom stuurde de meldkamer de brandweer van Krimpen aan den IJssel naar de C.G. Roosweg (N210).

Tweede melding lijkt andere brand

Even later werd er door iemand anders gebeld, dat er in een weiland aan de Molenweg in Krimpen aan de Lek een gebouw in de brand stond. Hiervoor stuurde de meldkamer de tankautospuit van Krimpen aan de Lek en de hoogwerker van Capelle aan den IJssel op pad. Uiteindelijk bleken de twee meldingen om dezelfde brand te gaan.

Brandweer snel ter plaatse

De hoogwerker van Capelle aan den IJssel was snel ter plaatste en meldde dat er inderdaad brand was op een weiland aan de Molenweg/Tiendweg. Niet veel later arriveerde de brandweer van Krimpen aan den IJssel. Deze heeft de brandhaard gelokaliseerd. De brandweer van Krimpen aan de Lek kwam een paar minuten later aan. Deze konden echter direct terug naar hun kazerne.

Video: Mike Spinhoven @regioonline

Gat in ijs gezaagd voor water

De brandweer heeft met een kettingzaag een stuk ijs weggezaagd om zo water te kunnen pompen uit de sloot. Dit was nodig omdat de brand geblust zou worden met een zogenoemde lage druk slang.

Foto’s : Mike Spinhoven @regioonline

Video: Mike Spinhoven @regioonline

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio