32 C
De Bilt
zaterdag, 13 augustus 2022

Brand in rieten dak boerderij bij Lageweg; veel rook ontwikkeling

Krimpenerwaard – Om 16.41 uur kwam bij hulpdiensten de eerste melding binnen van brand in een rieten dak aan een woning of stal aan de Lageweg in Ouderkerk aan den IJssel. De brandweer aldaar was als eerste ter plaatse. Al snel moest worden opgeschaald naar zeer grote brand en werden brandweerposten in Waddinxveen, Gouda, regionale teams en ploegen uit Hollands-Midden en Haaglanden en specialistische teams opgeroepen. Rond 17.10 uur werd GRIP 1 afgekondigd.

Brand rieten dak altijd lastig bestrijden

Brand in een rieten dak is voor de brandweer vaak een hele opgave. Naast het feitelijke bluswerk, moeten speciale ploegen het rieten dak uit elkaar trekken en op de grond leggen, omdat de brand of broei ook in het riet gaat zitten meestal. Met de GRIP 1 status zijn en veel handen aan het werk. Zeker zal geprobeerd het betreffende pand te redden.

Rieten dank in brand op Lageweg
Brand Lageweg – Foto: ingezonden

Rookontwikkeling

Door de brand is er een flinke rookontwikkeling ontstaan, die vanaf het dorp in Ouderkerk aan den IJssel al te zien valt. Van het verdere verloop proberen wij u zo goed mogelijk op de hoogte te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio