9.7 C
De Bilt

Brandweermensen gezocht in gemeente Krimpenerwaard

Zoals bij elke club of vereniging is ook de brandweer op zoek naar mensen die zich willen inzetten. En dat valt niet mee. Nieuwe brandweermensen zijn altijd nodig. De kazernes in de gemeente Krimpenerwaard vragen mannen en vrouwen die graag iets willen doen voor de maatschappij om zich aan te melden bij de brandweer.

Meer mensen nodig bij de brandweer

Om de omgeving en dorpen veilig te houden zijn er meer mensen nodig die naast hun dagelijkse werk brandweer worden. Naast een hecht team, kennis en vaardigheden, ontvangen zij een vaste jaarvergoeding en specifieke uurvergoedingen voor uitrukken, oefenen en opleidingen.

Spannend en uitdagend

Deze hulpdienst weet nooit wanneer ze wordt opgeroepen. Dat maakt het werk spannend en uitdagend. Ook samenwerken staat hoog in het vaandel. Het werk brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Zo is het belangrijk dat brandweermensen, mannen en vrouwen, echte teamspelers zijn die graag iets betekenen voor de maatschappij, de omgeving en het dorp waar ze wonen of werken. Een goede conditie en gezondheid en minimaal een vmbo werk- en denkniveau zijn een aantal vereisten.

Kat uit een boom tot reanimatie

Naast het blussen van branden doet de hulpdienst meer. Denk aan het bevrijden van personen bij verkeers- en waterongevallen, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen, reddingen op hoogte of het redden van dieren in nood. Het is een 24-uurs bedrijf. Dat betekent dat er ’s nachts en ‘s avonds, maar ook overdag mensen nodig zijn.

“Als de pieper gaat weet je nooit wat je te wachten staat. Elke keer is anders. We zoeken mensen die dat aankunnen: teamspelers die lokaal willen bijdragen. Daarbij is het ook mogelijk om jezelf aan te melden in het dorp waar je werkt voor dagdiensten”, aldus Jörgen Lucas, woordvoerder van Veiligheidsregio Hollands Midden. Dat levert ook voor de werkgever voordelen op. Juist overdag is het lastig om voldoende mensen te vinden die de paraatheid op peil houden.

Diploma Manschap

Naast de aanstellingskeuring doorlopen nieuwe vrijwilligers ook een opleiding tot volwaardig brandweerman of -vrouw. De opleiding vindt plaats tijdens avonduren (twee jaar) of overdag (een jaar) met als resultaat een diploma Manschap. Bovendien hebben ze automatisch alle papieren om bedrijfshulpverlener (bhv’er) op de werkvloer van hun huidige baan te zijn.

Meer informatie

Raak betrokken bij uw lokale gemeenschap en word onderdeel van de brandweerfamilie. Als lid van de brandweer bent u onderdeel van een hecht team met een sterke verbondenheid. Wilt u meer weten? Kijk voor meer informatie op wordbrandweer.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio