14.3 C
De Bilt

Laatste brug op weg Tiendweg West in Lekkerkerk wordt vervangen

In de Tiendweg West te Lekkerkerk vervangen we een aantal bruggen in de weg omdat ze aan het einde van hun levensduur zijn. Tussen 3 en 17 april 2023 wordt de laatste brug in de Tiendweg West te Lekkerkerk vervangen door het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Het gaat hierbij om de zogenoemde KBR 7: de brug die zich tussen nr. 26a en 37b bevindt.

Tiendweg West voor bestemmingsverkeer bereikbaar vanaf 1 kant

Tijdens de uitvoering wordt er rondom de brug een afzetting geplaatst. De percelen en woningen zullen voor bestemmingsverkeer altijd vanaf één kant bereikbaar blijven via de Tiendweg West. Dit geldt ook voor de bedrijven: Tuincentrum Slingerland, ZorgVoordier, Boele & Rietveld Installaties, Stal Nobel, Kaasboerderij en Landwinkel Speksnijder en OK Timmerwerken. Deze bedrijven zijn tijdens de werkzaamheden via Krimpen aan de Lek te bereiken. Garage Both en de Knappe Kat Trimsalon zijn bereikbaar via Lekkerkerk.

Fietsers en voetgangers

Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van een tijdelijke brug over het water, om op een veilige afstand langs de werkzaamheden te kunnen. Doorgaand (gemotoriseerd) verkeer wordt met behulp van borden omgeleid via de Provinciale wegen.

Als ons werk is afgerond, worden door Stedin de tijdelijk verlegde kabels en leidingen teruggelegd. Deze werkzaamheden vinden plaats vanaf eind mei tot ongeveer midden juli. Bestemmingsverkeer kan ook dan van één kant haar perceel/woning bereiken. Bewoners en bedrijven ontvangen hierover een aparte brief van Stedin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio