10.2 C
De Bilt

Burgemeester en Sint openen Markt van Krimpen

Krimpen aan de Lek – Zaterdag opende burgemeester Roel Cazamier samen met de Sint de Markt van Krimpen en tevens de nieuwe Hoofdstraat. Het geheel gebeurde op een zeer feestelijke wintermarkt. 

Tassen voor winkelbestand

Hans Verloop, de voorzitter van de winkeliersvereniging ‘t Carillon gaf voorgaand aan de opening een speech. Er is ter gelegenheid van de opening van de hoofdstraat vanaf volgende week een actie voor de klanten. Deze krijgen bij besteding bij de winkeliers een canvas tas die ze kunnen gebruiken bij het winkelen in eigen dorp.
“wij hopen dat in de toekomst veel klanten de tassen komen vullen in onze winkels want dan blijft onze dorpskern levendig en vitaal met een actief winkelbestand” Verwoorde Hans Verloop in zijn speech. Omdat de tassen nog niet geleverd waren, kreeg Sinterklaas een afbeelding van de tas.

Wintermarkt onderstreept winkelhart

“Het is een mooi moment in krimpen aan de lek met een feestelijke opening. De wintermarkt onderstreept dat krimpen aan de lek het winkelhart is in de hele regio, hier moet je naar toe om zulke bijeenkomsten te hebben.” Sprak Burgemeester Roel Cazamier in zijn speech.

“Ook de hoofdstraat is nu klaar en er zijn betere gratis parkeermogelijkheden.”
De burgemeester legde de nadruk op ‘gratis’ , want waar kun je tegenwoordig nog gratis parkeren in een winkelcentrum?
Groothandelaren komen kijken of winkels voldoen aan de eisen van merken, voor een winkel deze mag verkopen. En dat is hier zeker het geval, de winkels voldoen aan de eisen die groothandels stellen.
Zelfs zwarte piet gaf aan hier wel te willen willen wonen.
De burgemeester gaf aan erg trots te zijn op het nieuwe centrum.

Sinterklaas zei dat hij best wel cadeaus wil kopen in Krimpen aan de Lek, maar dat er geen speelgoedwinkel meer is. En dat is niet zo leuk voor de kinderen. “Er ligt hier een taak voor u” Aldus Sinterklaas aan het adres van de Burgemeester.

Burgemeester en Sint openen Markt en Hoofdstraat

Na de speeches was het tijd om de Hoofdstraat en de Markt van Krimpen te openen.
Daarvoor moesten de Sint en Burgemeester tezamen op een rode knop drukken. Er volgde een knal en heel veel confetti, daarmee konden de festiviteiten van de wintermarkt van start.
De markt stond vol gezellige kramen en er kon lekker worden gegeten van patat, broodje hamburgers en zelfs erwtensoep. Ook werd er warme chocolade rondgebracht door de zwarte pieten en deze deelde natuurlijk ook veel lekkers uit. Crescendo speelde feestelijke deuntjes en voor de kinderen was er een spring kussen.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio