6.4 C
De Bilt

Burgemeester ontbijt met kinderen van de Krullevaar

Gisterenochtend – woensdag 5 oktober – ontving burgemeester Pauline Bouvy-Koene kinderen uit groep 7/8 van RK bassischool De Krullevaar uit Schoonhoven op het stadhuis om samen te ontbijten. Het belang van een goed en gezond ontbijt staat meer dan ooit op de agenda. Er wordt zelfs door het kabinet overwogen om deze maaltijd op school aan te bieden. Om het belang van een gezond ontbijt te benadrukken stond de ontbijttafel vandaag gedekt in de mooie oude raadzaal van het stadhuis in Schoonhoven.

Ambachtelijke bakker levert broodjes

Dit jaar wordt het brood geleverd door ambachtelijke bakker Kok uit Schoonhoven. Alle broodjes voldoen aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Er was volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen en gezond beleg. Verder konden burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Gezond én lekker.

Burgemeestersontbijt

Door het hele land vinden deze week de ontbijtjes plaats. In maar liefst 200 gemeenten werken door uitsluitend ambachtelijke bakkers aan mee. Ook een mooie gelegenheid voor de bakkers om hun ambacht te laten zien. Dit zogenaamde Burgemeestersontbijt vindt jaarlijks plaats, maar kon twee jaar niet doorgaan vanwege coronamaatregelen. Het was een leerzame en gezellige ochtend, waarbij de burgemeester met de kinderen gepraat heeft over het belang van ontbijten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio