7.2 C
De Bilt

Burgernet Krimpen laten groeien door 4e-jaars leerlingen

Krimpen aan den IJssel – Burgernet is een landelijk en maatschappelijk initiatief. Krimpens Belang heeft onlangs een voorstel ingediend om samen met de 4e-jaars leerlingen van het Krimpenerwaard college en het Comenius college Krimpen. De leerlingen gaan in de vorm van een 2-daags project Krimpense inwoners informeren over en werven voor Burgernet. Het voorstel is unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

2-daags project

De leerlingen van het Krimpenerwaard college en het Comenius college gaan deelnemen aan een 2-daags project. Met het project worden de leerlingen geïnformeerd over alle verschillende veiligheidsinitiatieven die er zijn, zoals Politie, Amber Alert, Burgernet. Hiernaast gaan de leerlingen op hun eigen creatieve wijze aan de slag om zoveel mogelijk mensen in het Burgernet systeem te krijgen.

Nieuwe leden werven

Hierbij zouden ze gebruik kunnen maken van radio, social media, flyeren, etc. De school, klas, groep die de meeste nieuwe leden werft krijgt een leuke prijs. “Met dit project pakken we samen met onze vierdejaarsleerlingen van de Krimpense scholen en samen met onze inwoners de veiligheid in Krimpen aan en maken we samen Krimpen veiliger”, aldus Saskia Bijl van Krimpens Belang.

Idee komt van voormalig kinderraadslid

Krimpens Belang kwam op het idee voor dit project door een voormalig kinderraadslid uit onze gemeente. Deze had zelf meegedaan aan dit project bij het Gemini College in Lekkerkerk. “Door dit project heb ik geleerd welke hulp wij aan de politie kunnen geven om de buurt veiliger te maken”, aldus het voormalige kinderraadslid. “In totaal hebben wij met dit project 336 nieuwe leden geworven voor Burgernet”.

Burgernet

Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. Via een (telefonisch) communicatiesysteem kunnen mensen die zich hebben aangemeld, bij net gepleegde misdrijven of andere dringende gebeurtenissen, zoals een vermist kind of een incident in de buurt, direct worden geinformeerd.

Zoveel mogelijk mensen erbij betrekken

Een aangemelde Burgernet-deelnemer krijgt dan het verzoek uit te kijken naar de omschreven persoon en bij het zien dit direct aan de politie te melden, zodat deze gerichter kan zoeken. Het is daarom essentieel om zoveel mogelijk inwoners te betrekken bij Burgernet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio