Burgerprotest in Krimpen tegen 1,5 meter samenleving

Krimpen aan den IJssel – Een verrassend burgerprotest voor de stoep van het gemeentehuis in Krimpen aan den IJssel. Een actiegroep protesteerde daar tegen de maatregelen rondom de 1,5 meter samenleving. Een fenomeen dat steeds vaker te zien is in grotere steden, maar nu dus ook in het zo rustige Krimpen.

Burgerprotest met bloemen

Niet iedereen in Nederland kan meer het geduld opbrengen om zich aan de uitgegeven maatregelen van het Kabinet te houden. Sommigen omdat het hen belemmert in ondernemen, anderen omdat zij zich belemmerd voelen in hun vrijheid. Bijvoorbeeld met feestjes, evenementen, openbaar vervoer, een club of het bijwonen van een kerkdienst. Zij roepen met hun burgerprotest om de redding van de democratie en willen terug naar de vrijheid.

Burgerprotest Krimpen 1 - Regio Online
Briefje burgerprotest gemeentehuis Krimpen

Niet verstandig

Het algemene standpunt is nog steeds dat het zeer onverstandig is om je in grote groepen te begeven en geen 1,5 meter afstand te houden. Hoewel tegenstanders het soms als ‘virus waanzin’ bestempelen, roepen vooral artsen en verplegend personeel mensen op gewoon hun gezonde verstand te gebruiken. “Het virus is niet weg en de schade die het heeft aangericht bij getroffen mensen of hun nabestaanden is enorm.”

Bescheiden groep

Overigens ging in Krimpen aan den IJssel om een bescheiden groep mensen, waarvan onbekend is of zij zelf ook uit die gemeente komen. Er waren zeker ook geen enkele ongeregeldheden. De bloemen zijn een signaal van een burgerprotest in vrede.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img