1.8 C
De Bilt

Bus 98 gaat weer naar Capelse Brug rijden, maar niet meer zo vaak

Gemeente Krimpen aan den IJssel laat weten dat bus 98 weer gaat rijden tussen Krimpen aan den IJssel en Capelsebrug. Dit gaat in vanaf maandag 10 januari 2022. Vanaf deze datum rijden dus zowel bus 97 alsook bus 98 weer tussen Krimpen aan den IJssel en Capelsebrug. De route binnen Krimpen blijft gedurende de werkzaamheden aan de Grote Kruising hetzelfde.

“Blij dat we bus 98 weer laten rijden”

Wethouder Anthon Timm (vervoer): “Na intensieve onderhandelingen met de RET hebben wij hen weten te overtuigen dat het noodzakelijk is bus 98 weer te laten rijden. Ik ben daarom blij dat deze lijn per 10 januari weer aan de dienstregeling van de RET wordt toegevoegd.”

Leefbaar wel blij, maar oplossing is niet volledig

Raadslid Oscar Suijk: “Onze fractie heeft zich vanaf april dit jaar sterk gemaakt voor de terugkeer van deze belangrijke ov-verbinding. Bijna alle Krimpenaren die gebruik maken van het OV ervaren meer reistijd en dat hebben we vanaf dag één belachelijk gevonden – op deze manier jaag je mensen uit het openbaar vervoer.” De Leefbaren hebben flinke politieke druk uitgeoefend op wethouder Timm o.a. door het indienen van een motie en het tot twee keer toe stellen van schriftelijke vragen.

De motie – die samen met de lokale collega’s van de Stem van Krimpen werd ingediend – werd unaniem aangenomen door de raad. “Goed dat de wethouder de boodschap van de gemeenteraad maar vooral van onze inwoners uiteindelijk serieus heeft genomen: bus 98 moet gewoon terug!”

Extra kosten worden gedekt

Dat bus 98 weer gaat rijden brengt wel extra kosten met zich mee. Timm legt uit: “Het terugbrengen van lijn 98 in Krimpen gaat gepaard met behoorlijk wat kosten. Als gemeente zijn wij graag bereid deze kosten te dekken.”

Bus 98 komt terug, maar niet meer 6 keer per uur

De fractie is nog niet helemaal klaar met het onderwerp vervolgt Suijk. “In de nieuwe dienstregeling 2022 lezen we dat bus 98 slechts twee keer per uur gaat rijden. Hierover gaan we de wethouder nog bevragen want het lijkt weer een halve oplossing en daar zijn onze inwoners niet bij gebaat.” De fractie van Leefbaar blijft bij het standpunt dat bus 98 weer gaat rijden volgens de oorspronkelijke dienstregeling en wil ook uitleg van de wethouder over de extra kosten voor de gemeente.

Bovendien gaat de gemeenteraad hierover en niet het College. “We begrijpen niet dat de RET extra kosten doorbelast voor het weer laten rijden van lijn 98. Het is een bestaande busverbinding én bus 98 gaat ook nog minder frequent rijden: dus wat klopt hier niet???”, vraagt Suijk zich verbijsterd af.

Dienstregeling met gaten

Wel apart is dat de dienstregeling van de RET rare gaten laat voor lijn 98 vanaf Capelse brug. Meerdere keren per dag – soms zelf een paar uur lang – rijdt de bus niet vanaf Capelse Brug dan is lijn 97 de enige optie. Aangezien die in tegengestelde richting van lijn 98 rijdt, kan dat voor sommige Krimpenaren weer extra reistijd en dus ook kosten meenemen. Kijk voor de dienstregeling van bus 98 op de website van de RET

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio