4.8 C
De Bilt

Buslijn 98 gaat mogelijk weer naar Capelse Brug dankzij motie Leefbaar en Stem van Krimpen

Krimpen aan den IJssel – In de raadsvergadering werd gisteren de status van buslijn 98 door een motie Leefbaar Krimpen aan de orde gesteld. Hierin werd het belang aangegeven om buslijn 98 weer regulier van en naar Capelse Brug te laten rijden, nu het loslaten van vrijwel alle coronamaatregelen zorgen voor veel meer reizigers. De motie werd op voorhand door de fracties van Stem van Krimpen en D66 gesteund.

Buslijn 98

Vanwege de werkzaamheden aan de Grote Kruising werd buslijn 98 ‘gedegradeerd’ naar een lokale buslijn binnen de gemeentegrenzen van Krimpen aan den IJssel zelf. De ingediende motie beargumenteerde echter dat op 25 september 2021 de anderhalve meter maatregel is afgeschaft, thuiswerken en studeren niet meer de norm is en het reizen met het openbaar vervoer weer volop gestimuleerd wordt door de overheid. Hierdoor klagen reizigers over propvolle bussen, waar zij ‘als sardientjes’ in moeten staan.

Partijen gaan mee met motie

Gedurende het debat over buslijn 98, werd het voor steeds meer partijen duidelijk dat de route van en naar Capelse Brug voor deze lijndienst, van groot belang is voor het wegnemen van de enorme druk in het openbaar vervoer van Krimpen richting Capelse Brug. “Onze fractie is de andere partijen dan ook dankbaar dat zij allen de motie hebben gesteund”, zo liet fractievoorzitter Jeffrey van der Elst weten.

Wethouder Timm in gesprek met RET

Als verantwoordelijk wethouder gaf Anthon Timm aan met de RET te gaan praten om te zorgen dat buslijn 98 liefst vanaf 15 oktober weer zijn reguliere dienstregeling volgt. Voor veel gebruikers van de OV-verbinding zal dit zeker een aangename verbetering zijn. Meerdere fractievoorzitters zagen ook vanuit persoonlijke ervaring de noodzaak van herstel van lijn 98.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio