15.6 C
De Bilt

Commissaris van de Koning Jaap Smit bezocht gemeente Krimpenerwaard

Op donderdag 23 maart bracht commissaris van de Koning Jaap Smit een officieel werkbezoek aan de gemeente Krimpenerwaard. De commissaris bezoekt regelmatig alle 50 Zuid-Hollandse gemeenten om zich op de hoogte te stellen van wat er speelt.

Na ontvangst door burgemeester Bouvy-Koene in het Huis van de Kikker in Krimpen aan de Lek, vonden gesprekken plaats met het college van B&W, een aantal vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld en de fractievoorzitters van de gemeenteraad.

Van gedachten wisselen met Commissaris van de Koning Jaap Smit

Van de collegeleden wilde de commissaris van de Koning, Jaap Smit, graag meer weten over het functioneren van de gemeente nu en in de toekomst. Hierbij was speciale aandacht voor de positie van de gemeente in regio Midden-Holland en de relatie met de samenleving. Ook kwamen het financieel beleid en de ontwikkelingen in het buitengebied ter sprake.

Burgemeester Pauline Bouvy: “We vonden het als bestuur van Krimpenerwaard een genoegen en eer om met de commissaris van de Koning van gedachten te wisselen over de bestuurlijke uitdagingen in onze mooie gemeente. Als Rijksheer kan hij onze zorgen overbrengen naar de diverse ministeries. We hebben het met hem gehad over wonen, ontwikkelingen in- en van het landelijk gebied en het lokaal openbaar bestuur.”

CdK met mensen uit het Maatschappelijk Middenveld
CdK met mensen uit het Maatschappelijk Middenveld – Foto: Wijntjes Fotografie

Maatschappelijk middenveld

Tijdens het gesprek met vertegenwoordigers uit het maatschappelijk middenveld wilde de commissaris een representatieve indruk krijgen van de lokale gemeenschap en de maatschappelijke betrokkenheid. Hij sprak met mensen vanuit de verschillende kerken onder andere over het opvangen van Oekraïners. Met de directeur en een leerling van het Schoonhovens College werd gesproken over het Leerwerkbedrijf Krimpenerwaard en met drie vertegenwoordigers van Dorpscoöperatie Ammerstol over het initiatief om de buurtsuper voor het dorp te behouden met behulp van vrijwilligers uit het dorp.

Oorkonde voor dorpsinitiatief Ammerstol
Overhandiging projectplan Behoud Supermarkt Ammerstol – Foto: Wijntjes Fotografie

CdK Jaap Smit: ‘Gemeente klaar voor de opgaven van de toekomst’

De leefbaarheid in de Krimpenerwaard werd uitgebreid besproken met de fractievoorzitters van de gemeenteraad. In het gesprek ging het over de afname van het inwoneraantal door wegtrekkende jongeren, afnemende voorzieningen, bouwen en wonen en agrarische problematiek. CdK Jaap Smit: “Krimpenerwaard staat voor flink wat uitdagingen als het gaat om de toenemende zorgvraag, vertrekkende jongeren, voldoende passende woningen, bereikbaarheid, duurzaamheid en ruimte voor natuur, agrariërs en ondernemers. Vandaag heb ik ervaren dat de gemeente een sterk bestuur heeft en een krachtig maatschappelijk middenveld, die mij het vertrouwen geven dat ze klaar zijn voor de opgaven van de toekomst”.

Commissaris van de Koning Jaap Smit met fractievoorzitters en raadsleden van de gemeente
Commissaris van de Koning Jaap Smit met fractievoorzitters en raadsleden van de gemeente – Foto: Wijntjes Fotografie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio