21.9 C
De Bilt

Chaos voor OV Krimpen nu lijn 97 tijdelijk 75% minder rijdt

Krimpen aan den IJssel – Nu ook lijn 97 van 1 t/m 10 mei 75% minder gaat rijden, lijkt de chaos met het OV vanuit en naar Krimpen steeds lastiger te worden. Wethouder Mobiliteit, Anthon Timm (VVD), heeft dit niet gecommuniceerd. Nu komen mensen voor een onprettige verrassing te staan straks.

Geen maatwerk

Timm wil de doorstroom van verkeer bevorderen door lijn 98 niet meer naar Capelse Brug te laten rijden en lijn 97 dan 8 x per uur in te zetten. Tegelijkertijd roept hij mensen op uit de auto te blijven. Aangezien een rit met de bus een stuk lastiger is geworden, kwam Timm in de laatste raadsvergadering stevig in aanvaring met Leefbaar Krimpen. “Buiten de spitstijden rijdt 97 nu vaak leeg. Het lijkt echt aan maatwerk te ontbreken hier.”

Wethouder Timm: “Pak je de fiets”

Leefbaar Krimpen had vorige maand al gewezen op de problemen die voor inwoners ontstaan, door lijn 98 niet meer naar Capelse Brug te laten rijden. Nu ook lijn 97 tijdelijk gehalveerd wordt is de maat vol voor de partij. Vooral nu de lockdown deels ten einde is, zal het zeker nog drukker kunnen worden in het OV en dat is niet verstandig met het houden van afstand. Wethouder Timm wil echter niets weten van het herstellen van lijn 98 naar Capelse Brug. “Mensen hebben een prachtig alternatief: de fiets”, liet hij ook tijdens de raadsvergadering weten.

Chaos OV te voorkomen

Volgens Leefbaar Krimpen meldt de wethouder in de raadsvergadering “dat hem en de RET geen enkele klacht van inwoners bekend is.” “Heel raar”, merkt Jeffrey van der Elst van LK op, “want wij hebben zowel via mail, als app, maar ook telefonisch de nodige klachten gekregen. En dan heb ik het nog niet eens gehad over alle berichten die op sociale media hierover rondgaan. De chaos is gewoon te voorkomen door lijn 98 weer naar Capelse Brug te laten rijden.”

‘Niet iedereen kan fietsen’

Waarom wethouder Timm zo stug in deze problematiek staat is onduidelijk, maar meerdere inwoners hebben echt het idee totaal niet gehoord te worden. Een dagelijks gebruiker van het OV laat desgevraagd aan Regio Online weten: “Misschien dat wethouder Timm onder een steen leeft ofzo, maar dit is echt een probleem. En als hij dat van die fiets echt gezegd heeft, vind ik dat schandalig. Ik heb niet eens een fiets meer. Ik betaal genoeg voor het OV, maar om dan ook nog even een fiets aan te schaffen? Van welk geld? Trouwens, nou kan ik wel fietsen, maar er zijn ook genoeg mensen die dat fysiek niet kunnen. Wat moeten die dan?”, besluit deze reiziger.

Duurder ritje met lijn 97

Een andere reiziger had bij Leefbaar Krimpen de klacht neergelegd, dat zijn rit met lijn 97 opeens duurder was geworden. Niet vanwege prijsstijgingen, maar omdat de duur van de rit een stuk langer is geworden. Zowel in kilometers als in tijd is de rit langer. Het tarief voor het gebruik van de bus is volgens de RET-website gebaseerd op de reistijd en kilometers, hetgeen het prijsverschil kan verklaren.

Raadpleeg 9292.nl of dien een klacht in

Gedurende de werkzaamheden aan de grote kruising gaat lijn 98 tot medio eind 2022 niet meer rijden naar Metrostation Capelsebrug (www.degrotekruising.nl). Lijn 97 zou het wegvallen van lijn 98 gaan opvangen  (door 8x per uur te rijden).  Check alvorens u de deur uitgaat de dienstregeling en indien u niet tevreden bent over het openbaar vervoer, dien dan een klacht in, ook als u in een (te) volle bus vervoert wordt. Klachten kun u kwijt via de RET of direct aan de wethouder via anthontimm@krimpenaandenijssel.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio