9.2 C
De Bilt

CKV KOAG verliest met opgeheven hoofd van Swift uit Middelburg

Door Patrick Muurling – In de één na laatste thuiswedstrijd van het seizoen mocht ckv KOAG het opnemen tegen Swift uit Middelburg. Swift (M) was aan het begin van het seizoen één van de titelkandidaten en in de heen wedstrijd stuntte KOAG door in de laatste minuut middels een strafworp met 15-16 te winnen. Kon ckv KOAG deze stunt herhalen en zo de broodnodige punten binnenhalen in de strijd tegen degradatie?

Na een vroege 1-0 van Jesse van Viersen stond daarna net zo snel de 1-1 op het scorebord. Dit zou de tendens worden gedurende de eerste helft. Beide ploegen speelde zowel aanvallend en verdedigend zeer gedisciplineerd op een winderig sportpark. De rust werd dan ook bereikt met een 9-10 voorsprong in het voordeel van Swift.

Wedstrijdbeeld KOAG - Swift
Wedstrijdbeeld KOAG – Swift – Foto: Bo Jansen

CKV KOAG komt begint goed na rust

Het devies in de rust was dan ook doorgaan met wat we doen met hier en daar een kleine aanpassing. In tegenstelling tot vorige week kwam ckv KOAG nu wel goed uit de kleedkamer en speelde de ploeg goed binnen de afspraken.

Terechte zege Swift

In een qua score mindere tweede helft creëerde ckv KOAG meer dan voldoende kansen, verdedigde het goed maar verloor het uiteindelijk terecht met 15-17. Met opgeheven hoofd.

Op de andere velden won ckv ONDO van KCR, door deze uitslag heeft ckv KOAG handhaving nog volledig in eigen hand maar dient de volgende wedstrijd op zaterdag 3 juni gewonnen te worden van datzelfde KCR.