8.8 C
De Bilt

CKV KOAG promoveert voor het eerst in de geschiedenis naar het hoogste niveau!

Verslag door Patrick Muurling: Afgelopen zaterdag stond er voor CKV KOAG een belangrijke wedstrijd op het programma. Winst tegen ONDO uit Middelburg, in Middelburg, zou betekenen dat de ploeg na de zaal voor het eerst in de historie op het hoogste veldniveau mag gaan uitkomen. Nadat CKV KOAG het een week eerder in eigen huis niet kon afmaken stond alle druk op deze wedstrijd. Vooraf waren er een aantal scenario’s, bij verlies van Swift (begonnen een half uur eerder) zou CKV KOAG kampioen zijn. Bij winst van Swift tegen Tilburg, wat verwacht mocht worden op basis van de stand, moest CKV KOAG winnen om ook kampioen te zijn.

Om 16:30 uur floten de achteraf goed leidende scheidsrechters Van den Beukel en Van de Meijden op een winderig sportpak ‘de Brigge’ voor het begin van de wedstrijd. Vanaf dat moment lieten de in grote getalen aanwezige uit-supporters zich horen, allemaal met de hoop vandaag onderdeel te zijn van een stuk clubhistorie.

Even haperen in het begin

CKV KOAG schoot uit de startblokken en het eerste schot van Vincent Kraaijeveld betekende de 0-1. In de aanval daarna scoorde de thuisploeg direct de 1-1 en de toon was gezet. De thuisploeg speelde met veel energie en lef en maakte het de gasten lastig, voornamelijk het aanvalsvak van Vermeer, Rook, Hoekman en Van der Maas hadden moeite om tot goede kansen te komen. Dit resulteerde na 10 minuten in een 5-3 voorsprong voor de thuisploeg. Op dat moment nam coach Muurling een time-out om zijn team weer op het juiste spoor te zetten.

Mooi spelmoment tegen Ondo
Mooi spelmoment tegen ONDO – Foto: Robert van der Willik

Effect van time-out gunstig voor CKV KOAG

Deze time-out had effect, want CKV KOAG deed vanaf dat moment wat het moest doen. De individuele kwaliteiten op de juiste manier inzetten en zorgen dat de thuisploeg onder veel (rebound)druk moest afronden. Dit resulteerde uiteindelijk in een 7-11 voorsprong voor de uitploeg met rust.

In de tweede helft ging de uitploeg door waar het was gebleven. Gebruik makend van het rebound overwicht en hiermee zorgen dat de ploeg hoog in het aantal pogingen zou blijven zitten. Hoewel net na rust het bericht binnenkwam dat Swift had verloren, en CKV KOAG dus ongeacht het resultaat kampioen zou zijn, bleef de ploeg stoïcijns naar de juiste momenten spelen wat uiteindelijk resulteerde in een afgetekende overwinning van 11-19.

CKV KOAG 1 IS KAMPIOEN!

Op het veld werd een gezellig feestje met elkaar gevierd. De thuisploeg overhandigde zelfs bloemen aan de kampioenen uit Krimpen aan den IJssel. Namens CKV KOAG bedanken wij ONDO Middelburg voor hun gastvrijheid en deze leuke geste.

Bij terugkeer op sportcomplex Groene Wetering was er een fantastisch ontvangst met onder andere een vuurwerkshow en een speech van de voorzitter voorbereid. De vereniging vierde feest tot in de late uurtjes. De selectie is nu een week vrij om zich vanaf dinsdag 24 oktober te gaan richten op het zaalseizoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio