14.8 C
De Bilt

CKV KOAG verliest met opgeheven hoofd van Valto

Verslag door Patrick Muurling: Afgelopen zaterdag stond de eerste return-wedstrijd op het programma. Twee weken geleden verloor CKV KOAG in de thuiswedstrijd kansloos tegen Valto en op sportpark Villa Valto mocht CKV KOAG op voor een revanche. Om 16.00 floten de scheidsrechters Deen en Hut voor het begin van de wedstrijd.

De wedstrijd begon aanvallend wat stroef van beide kanten omdat beide ploegen verdedigend hun huiswerk hadden gedaan.  Het duurde uiteindelijk 5 minuten voordat Valto de voorsprong nam en het eerste doelpunt op het scorebord zette. Toen het in de daaropvolgende aanval direct voor de 2-0 aantekende was het aan de uitploeg om alle zeilen bij te zetten. Uiteindelijk was het Hoekman die de eerste goal van CKV KOAG op het bord zette middels een korte kans, 2-1.

CKV KOAG even op voorsprong

Middels goals van ‘t Hart en twee goals van Scheek was er halverwege de eerste helft een 4-4 tussenstand te noteren. Na de 5-4 van de thuisploeg was het ‘t Hart met haar tweede afstandsschot die zorgde voor wederom een gelijke tussenstand. Hoewel CKV KOAG voor het eerste in de wedstrijd op voorsprong kwam, 5-6, stelde de thuisploeg snel orde op zaken door 2 minuten voor rust de 8-5 binnen te schieten.

Wederom was het tweemaal Scheek welke net voor rust wederom een gelijke stand liet noteren, 8-8. Met name de overheersende rebound en het sterke verdedigen zorgde ervoor dat CKV KOAG een goede eerste helft speelde en op deze manier zichzelf een kans gaf om voor de overwinning te gaan. Waar de ploeg de eerste helft heel gedisciplineerd speelde verloor het in de eerste 10 minuten na rust de controle. Valto ging scherper schieten en zette nog meer druk op de ballijnen aan de buitenkant.

Dit resulteerde uiteindelijk in een 14-8 tussenstand. Na een tweetal time-outs en opnieuw herinneren aan de afspraken kreeg de ploeg weer wat controle terug over de wedstrijd. Helaas zorgde alleen de eerste 10 minuten in de tweede helft ervoor dat de wedstrijd was gespeeld. Het werd middels 16-12 nog wel 16-13, door de sterk ingevallen Kwakernaak, maar dichterbij liet de thuisploeg het niet komen. Aan het einde van de wedstrijd stond er 18-14 op het scorebord. Al met al een wedstrijd waar de uitploeg tevreden mee mag zijn.

De eerste 10 minuten van de tweede helft deed de ploeg duidelijk de das om waarna het zich weer knap terugvocht. Het gat was alleen al te groot om nog echt te overbruggen en de thuisploeg speelde het volwassen en gecontroleerd uit en won daarmee terecht.