10.2 C
De Bilt

CKV KOAG wint degradatiekraker van KCR

Door Patrick Muurling – Afgelopen zaterdag stond er voor CKV KOAG een belangrijke wedstrijd op het programma tegen KCR. Verlies zou betekenen dat CKV KOAG handhaving niet meer in eigen hand zou hebben, winst zou betekenen dat er juist een grote stap naar handhaving gezet zou worden.

Om 16.30 floot scheidsrechter Keizer de goed bezochte wedstrijd op het Reyerpark in gang. Na een sterke beginfase van CKV KOAG waarin de gemaakte afspraken goed werden nageleefd stond er een 2-5 op het scorebord. In een daarna onstuimig tweede deel van de eerste helft, met onder andere een blessure van aanvoerder Vermeer, nam KCR het initiatief over en stond er bij het rustsignaal een 7-6 stand in het voordeel van KCR op de borden.

‘Jonkies’ nemen CKV KOAG bij de hand

In een verder gelijk opgaande wedstrijd namen in de tweede helft de ‘jonkies’ CKV KOAG bij de hand. Mede door belangrijke goals van Sweben, Kraaijeveld en Schagen stond er 3 minuten voor tijd een 11-12 voorsprong op het bord in het voordeel van de Krimpenaren. Het beloofde een spannende slotfase te worden waarin de ploeg werd getest op het gebied van volwassenheid. En deze test werd met verve doorstaan.

Nadat de ervaren Scheek de 11-13 op het scorebord zette met nog 2.30 minuut te spelen lag CKV KOAG op koers om de punten mee te nemen. Toch lukte het KCR om nog één keer te scoren en met nog 1 minuut te spelen was de stand 12-13. De thuisploeg kreeg nog 1 aanval maar toen Hoekman deze aanval onderbrak door middel van een onderschepping kon het feest losbarsten.

Handhaving

CKV KOAG staat nu met nog 2 wedstrijden te gaan op een plek welke recht geeft op handhaving. Aanstaande zaterdag wacht nog een wedstrijd tegen kampioen Valto in De Lier waarna op dinsdag 13 juni het seizoen zal worden afgesloten in de derby tegen CKV Nieuwerkerk.