24 C
De Bilt

CKV KOAG wint van ONDO uit Middelburg

Verslag door Patrick Muurling: Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd CKV KOAG uit Krimpen tegen ONDO uit Middelburg op het programma. Rondom de wedstrijd waren er de nodige festiviteiten georganiseerd om de sponsoren in het zonnetje te zetten. Helaas bleef het bij het spreekwoordelijk in het zonnetje zetten want het weer was onstuimig en regenachtig te noemen. De belangen in deze mini competitie waren voor beide ploegen groot. Waar ONDO(M) nog puntloos onderaan stond kon CKV KOAG bij winst de koppositie behouden. Om 15.30 floten de goed leidende scheidsrechters van der Padt en Terlouw voor het begin van de wedstrijd.

Begin gaat gelijk op

Het begin ging gelijk op, na de 1-0 door middel van een strafworp van Peter Scheek scoorde ONDO(M) vrij snel daarna gelijk de 1-1. Al snel bleek in deze fase van de wedstrijd dat de mannen van de thuisploeg heerste in de rebound. Dit uitte zich dan uiteindelijk ook, mede door goals van Katinka Hoekman en Manuel Rook, in een 8-3 voorsprong voor de thuisclub.

Dit was het signaal voor de gasten uit Zeeland om er op alle vlakken nog een schepje bovenop te doen. De bezoekende club ging straffer verdedigen en ging nog meer nadruk leggen op het achter verdedigen. Dit zorgde ervoor dat het van 9-5 en 9-7 uiteindelijk 10-8 stond met rust.

Dringen bij de korf
Dringen bij de korf – Foto: Remco Kraaijenveld

CKV KOAG goed uit de kleedkamer

CKV KOAG kwam het beste uit de kleedkamer. Manuel Rook scoorde gelijk in de eerste aanval na rust en bracht hiermee het gaatje terug naar 3 in het voordeel van de thuisploeg. Gestaag werd de voorsprong uitgebouwd en na een afstandsschot van Vincent Kraaijeveld stond er inmiddels een 13-8 voorsprong op het scorebord met nog 20 minuten te spelen. Waar CKV KOAG in deze fase veel kansen liet liggen om het gat naar 6 te brengen bracht ONDO(M) door middel van een schot aan de achterkant het verschil naar 4.

Via 14-10 en 15-11, met nog 10 minuten te gaan, lag de thuisploeg op pole position om de punten in eigen huis te houden. Toch was de KOAG niet in staat om de wedstrijd om dit moment uit te spelen. Zo stond er uiteindelijk 5 minuten voor tijd een 16-14 tussenstand op het scorebord. Het in grote getalen toegestroomde publiek ging er nog eens goed voor zitten. Uiteindelijk was het invalster Vera Schagen die met 2 goals de wedstrijd in het slot gooide. Eindstand 18-14.

Al met al een leuke wedstrijd waarbij de thuisploeg het goede begin in de Hoofdklasse een vervolg geeft. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Tilburg op het programma.