16.5 C
De Bilt

CKV KOAG wint van Swift en pakt de koppositie!!

Door Patrick Muurling  – Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tussen Swift uit Middelburg en CKV KOAG op het programma. Beide ploegen wonnen overtuigende hun eerste wedstrijd waardoor op voorhand duidelijk was dat de winnaar de koppositie zou innemen. Om 16.00 floten de scheidsrechters Smits en de Groot op sportpark de Sprong in Middelburg de wedstrijd in gang.

CKV KOAG schoot net als een week eerder uit de startblokken. Middels goals van Vincent Kraaijeveld en Peter Scheek stond er na 4 minuten een 0-2 voorsprong op het scorebord. In de daaropvolgende aanval counterde Swift direct met de 1-2 en de intenties werden hiermee direct duidelijk van beide ploegen. Het beloofde een spannende middag te worden.

Swift komt op gelijke hoogte

Waar het publiek er goed voor ging zitten na deze begin fase duurde het hierna ongeveer 6 minuten voordat Swift de 2-2 op het scorebord zette. In een verder gelijk opgaande eerste helft sloeg CKV KOAG 10 minuten voor de rust voor het eerst een gaatje naar 4-7.

Mede door verkeerde keuzes aan de zijde van CKV KOAG stelde het Swift in staat om net voor rust de 7-7 binnen te schieten.

Wedstrijdbeeld
Wedstrijdbeeld – Foto: Remco Kraaijeveld

Pauze zet CKV KOAG in hoogste versnelling na rust

Na de pauze schoot, een in de tweede helft ontketende, Manuel Rook CKV KOAG met twee afstandsschoten op een 7-9 voorsprong. Na wederom twee goals van Peter Scheek en een goal van Manuel Rook liep CKV KOAG uit naar een 7-12 voorsprong. Op dit moment nam Swift een time out en deze had zijn effect. Swift scoorde drie keer op rij en zo kwam er een 10-12 stand op het scorebord met nog een kwartier te spelen.

Echt spannend werd het overigens niet meer, middels een belangrijke goal van Hoekman en via een strafworp van Vermeer eindige de wedstrijd in een 11-14 overwinning voor de Krimpenaren.

Blijven ontwikkelen van groot belang

In deze ultra korte competitie een belangrijke overwinning welke recht geeft op een voorlopige eerste plaats. CKV KOAG is het seizoen goed gestart met twee overwinningen. Tegelijkertijd, één pinguïn maakt nog geen winter, maar één zwaluw ook nog geen zomer. De ploegen zitten qua niveau dicht bij elkaar en het is zaak voor KOAG om met elkaar te blijven ontwikkelen.