16.7 C
De Bilt

Cliënten gedupeerd door inbraak bij voedselbank Krimpenerwaard

Schoonhoven – Het was de bedoeling dat de voedselpakketten, die gisteren al deels klaargemaakt waren bij de voedselbank Krimpenerwaard, vanmorgen verder aangevuld en opgehaald zouden worden.

Maar toen de vrijwilligers deze morgen de deuren openden, werden zij geconfronteerd met één grote chaos. Er bleek ingebroken te zijn. Alle voedselpakketten die opgehaald zouden worden door cliënten, lagen verspreid over de grond.

Cliënten de dupe

De vrijwilligers waren zeer geschrokken van deze laffe daad. Na een ronde door het pand aan de Industrieweg, waar de voedselbank gevestigd is, bleek dat er verder niets was gesloopt of ontvreemd. De actie was puur gericht op de voedselpakketten en de voorraden die klaar stonden. Hierdoor konden cliënten vandaag geen voedselpakket ontvangen en zijn dan ook enorm gedupeerd door deze misdaad.

Politieonderzoek

De inbrekers hebben zich toegang verschaft tot het pand door de nooddeur aan de achterzijde te forceren. De politie werd ingelicht en deze arriveerde na een uur bij het pand. Omdat er al door het pand heen was gelopen, leek sporenonderzoek lastig stelden zij. Toch namen zij enkele foto’s en werd de schade opgenomen. Ook zal er forensisch onderzoek gedaan worden.

Geen uitgifte

Omdat de voedselveiligheid van de beschadigde goederen niet langer kon worden gegarandeerd, kon dit niet meer worden uitgegeven. Wel stond er in de bestelbus nog voedsel wat deze morgen bij sponsors was opgehaald. Dit kon gelukkig wel worden uitgegeven aan cliënten die hun pakket kwamen halen, zodat zij niet helemaal met lege handen naar huis hoefden. De mensen die  hun pakket normaal thuisbezorgd krijgen, hebben door deze laffe actie helaas geen voedselpakket kunnen krijgen.

Verbazing

De gasten die vanmorgen werden geconfronteerd met de ravage, spaken allen hun verbazing uit. “Wie doet nu zoiets?” Het onbegrip is dan ook erg groot. “Nu zijn vele mensen gedupeerd en zitten zonder voedselpakket.”

Voedselverspilling

Het voedsel wat over de vloer verspreid lag, kan als verloren worden beschouwd.
‘Het is dan ook een verspilling van goede producten en tevens een belediging naar de sponsors die de producten hebben geleverd. En ook naar de vrijwilligers die zich nog steeds 100% inzetten om de voedselbank Krimpenerwaard te laten draaien’. Over de reden en het doel van deze inbraak kan slechts worden gespeculeerd. Verder onderzoek van de politie zal hopelijk duidelijk geven.

Hart van Nederland

Hart van Nederland van SBS6 zal vanavond in haar uitzending om 22.30 uur aandacht besteden aan deze zaak.

 

Crowdfundingsactie

Er is een crowdfundingsactie gestart om de voedselbank te helpende schade te herstellen. Mocht u willen bijdragen gandan naar http://www.donate4wishes.nl/product/hulp-aan-gedupeerde-voedselbank-krimpenerwaard/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio