14.8 C
De Bilt

Cliënten geven KrimpenWijzer een ruime voldoende

Ieder jaar onderzoekt de gemeente Krimpen aan den IJssel de tevredenheid van de gebruikers van KrimpenWijzer. Dit doet een onafhankelijk bureau in opdracht van de gemeente. Uit onderzoek blijkt dat klanten de hulp van KrimpenWijzer in 2023 opnieuw beoordelen met gemiddeld een 7,6. Dit is hetzelfde cijfer als vorig jaar.

Wethouder Hugo van der Wal: “Ook dit jaar laat het tevredenheidsonderzoek weer mooie scores zien. Het is fijn om te zien dat inwoners de zorg en ondersteuning vanuit de gemeente goed blijven waarderen. Achter deze mooie cijfers schuilt veel werk dat dag in dag uit wordt verzet door de medewerkers van Krimpenwijzer. Een groot compliment daarvoor!”

Wmo ook mooie cijfers

Verder geven de inwoners de voorziening of ondersteuning die ze ontvangen van de Wmo gemiddeld een 7,9. Jeugdigen waarderen de ondersteuning vanuit de Jeugdwet met een 7,2, de ouders waarderen deze ondersteuning een 7,5. Ook deze cijfers zijn grotendeels vergelijkbaar met vorig jaar. Alleen de jeugdigen waardeerden de ondersteuning vorig jaar hoger.

De waardering voor Maatschappelijk werk is hoog

De waardering van de ondersteuning vanuit Maatschappelijk Werk is gestegen naar een 8. Ook de waardering van de cliëntondersteuner is gestegen naar een 8,2. Er is hard gewerkt aan het verbeteren van deze ondersteuning. Het is fijn dit terug te zien is in de waardering.

Helaas blijft de bekendheid voor de mogelijkheid van het krijgen van een cliëntondersteuner laag. Ondanks dat inwoners op deze mogelijkheid gewezen wordt. Een cliëntondersteuner staat naast de inwoner tijdens het contact met de KrimpenWijzer en biedt ondersteuning als dit nodig is. Wél zien we vaak dat inwoners ondersteund worden door bijvoorbeeld familie, waardoor er geen behoefte is aan cliëntondersteuning.

82% van de ondervraagden kent Krimpenwijzer

Uit dit onderzoek blijkt ook dat veel mensen bekend zijn met KrimpenWijzer. KrimpenWijzer is de ingang voor mensen die problemen ervaren in hun leven. Het is voor de gemeente belangrijk dat inwoners weten waar zij terecht kunnen met hun vragen. Daarom is het goed om te zien dat inwoners KrimpenWijzer weten te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio