21.7 C
De Bilt

Coffeeshop in de Krimpenerwaard: PvdA wil illegale handel aanpakken

Krimpenerwaard – De Partij van de Arbeid in de gemeente Krimpenerwaard heeft laten weten de opening van een coffeeshop in de Krimpenerwaard als optie te overwegen. “Niet om drugs te stimuleren, maar om de illegale handel en de criminaliteit er omheen te bestrijden”, zo laat Gerjo Goudriaan weten. Hij is raadslid voor de PvdA in de gemeente.

Coffeeshop om criminaliteit te bestrijden

Goudriaan deed zijn uitspraak onlangs in het programma De Waard op de Kaart van RTV Krimpenerwaard. In een politiek debat over de kwestie gaf hij aan een coffeeshop als een mogelijkheid te zien meer controle te krijgen op het gebruik van softdrugs en de grotere criminaliteit er omheen drastisch te verminderen.

14 weetplantages opgerold

De politie heeft in 2017 al 14 weetplantages opgerold in de Krimpenerwaard. Vaak ontstaan hierdoor levensgevaarlijke situaties in woonwijken, vooral door brandgevaar. Ook trekt het extra criminaliteit aan in de vorm van verkoop van harddrugs. De Christen-Unie vindt ook dat waakzaamheid geboden is, “want er vallen jaarlijks toch 200 drugsdoden en veel mensen raken in de problemen door softdrugs”, aldus Ton van Dorp.

Er bovenop

Het CDA vindt net als de VVD dat er bij drugsbestrijding “bovenop gezeten moet worden.” Gerjo Goudriaan maakt duidelijk dat de PvdA een ontmoedigingscampagne wil voor het gebruik van softdrugs, maar dat regulering en controle via een coffeeshop zeker bespreekbaar moet zijn. De VVD vindt echter dat dit geen taak van de lokale overheid is, maar dat dit door de landelijke politiek bepaald moet worden.

Samen met de burgers

De partijen zijn het er dus allemaal over eens dat er iets gedaan moet worden om drugsgebruik terug te dringen en illegale weetteelt hard aan te pakken. Alleen in de manier waarop verschillen de meningen op sommige vlakken. Wel worden burgers door iedereen opgeroepen zelf ook waakzaam te blijven naar signalen uit hun eigen woonomgeving en deze te melden bij de politie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio