12.3 C
De Bilt

College Krimpen vindt voormalige Rabobank geschikt voor ontmoeting, educatie en ontwikkelen

Het college van de gemeente Krimpen aan den IJssel heeft laten onderzoeken of de organisaties die nu in de Tuyter gehuisvest zijn, naar het Raadhuisplein kunnen verhuizen. Het doel is om van het Raadhuisplein het bruisende centrum van Krimpen te maken.

Niet alle organisaties gaan naar het Raadhuisplein 4

Uit onderzoek blijkt dat het niet mogelijk is om alle organisaties en functies die nu in de Tuyter zijn gehuisvest, in het Raadhuisplein 4 te herhuisvesten. Daarom is het voorstel de functies over 2 locaties te verdelen. De knip moet gaan liggen tussen de functies ontmoeting, educatie en ontwikkeling in Raadhuisplein 4 en de geluid producerende functies (theater, muziekschool en Concordia) op een nog nader te bepalen locatie aan het Raadhuisplein. Omdat het 2 locaties worden, kunnen we een logische verdeling maken. Waardoor de op elkaar aansluitende functies elkaar versterken.

Voor de bibliotheek betekent dit dat we een ‘bibliotheek van de toekomst’ kunnen realiseren. Inspiratie hebben we opgedaan in Capelle aan den IJssel waar in de bibliotheek ook een lunchroom met een mooi terras is gevestigd. Dat hebben wij ook voor Raadhuisplein 4 voor ogen. En voor het theater zoeken we aan het Raadhuisplein een nieuwe locatie met meer zitplaatsen. Hiermee ontstaan mogelijkheden om grotere namen te programmeren.

Het college heeft een principebesluit genomen

Dit plan sluit aan op een van de speerpunten van het bestuursakkoord ‘Samen verschillend’. Wel moet het principebesluit in een volgende fase verder uitgewerkt worden. Zo kijken we met de gebruikers van De Tuyter naar de haalbaarheid. De kosten (eenmalig en exploitatie) vergelijken we in een businesscase met de huidige kosten. Hierna beslist het college of ze verder gaan met dit plan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio