15.7 C
De Bilt

Column: De emotie van vrijheid is niet altijd makkelijk

Krimpen/Ouderkerk -In een onlangs gepubliceerd stuk over missers in de Krimpense politiek haalde ik nog eens fel uit naar een inspreker wiens woorden mij achtervolgden. Zoals de inspreker sprak met zijn emotie, zo heb ik geschreven met die van mij. Dat mag gelukkig in dit land. Door onderstaande aan een politiek artikel toe te voegen, heeft dat de inhoud van het artikel wellicht vertroebeld, waarop ik gewezen werd in een reactie op Facebook.Terecht gaf de reageerder aan dat mijn persoonlijke mening bedoeld is voor een column. Vandaar de tekst uit het artikel verplaatst naar deze column, waar iedereen het overigens hartgrondig mee oneens mag zijn. Ik uit hier mijn diepgewortelde emotie over wat mij en anderen heeft geraakt. Vrijheid is niet altijd makkelijk.

Emotie van de spreker

Een inspreker heeft inderdaad het recht te spreken over wat hij of zij wil. Als dat publiekelijk gebeurt mag er over geschreven worden. Als redacteur en als mens heb ik absoluut een mening als een jonge man van SGP huize over het einde van de regenbooggemeente begint en wil dat we allemaal hetzelfde worden. Dat willen meerdere mensen nu juist tegengaan!

Diversiteit

Wij zijn divers, niet op één hoop te gooien en kunnen het soms zeer oneens zijn met elkaar. Zo geloof ik niet dat een SGP-er werkelijk achter de regenboogvlag zal staan en de LHBTI-gemeenschap zal omarmen. Hooguit gedogen onder voorwaarden. Het is schijnheilig in mijn ogen om te denken dat dit anders is. Je mag je in dit land voordoen als iemand die van iedereen houdt, maar het niet echt menen. Daar mag je dan ook weer iets van vinden. Enfin, genoeg!

Even stilstaan

Binnenkort 4 en 5 mei. Even aan mijn onlangs overleden moeder denken. Bij haar thuis werden in de jaren veertig mensen ondergebracht, omdat ze vanwege geloof, afkomst of geaardheid afweken. Mensen die anders ‘verdwenen’. Die wetenschap houdt mij waakzaam, want ik weet uit eerste hand wat het heeft gekost om mensen te beschermen en om vrijheid te verkrijgen. Totaal niet vanzelfsprekend!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio