2.2 C
De Bilt

Coming Out Dag na vergelijking met pedofilie en seks met dieren nog hard nodig in Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel – De gemeente Krimpen aan den IJssel doet hard haar best te werken aan een inclusieve samenleving waarin iedereen zich veilig hoort te voelen. Daarom organiseren zij ook dit jaar Coming Out Dag op 11 oktober aanstaande. Dat maakten zij o.a. bekend met een flyer op haar Facebook-pagina. Sommige reacties hierop waren voor meerdere mensen ronduit schokkend en geven een heel fout beeld van de Krimpenaar.

Bizarre vergelijkingen voor Coming Out Dag

Een inwoonster reageert op het artikel met de woorden: “Wat voor dagen krijgen we nog meer? Dag van de asielzoeker en statushouder? Dag van de pedofiel? Dag van de seks met dieren moet kunnen? Ik vind het ronduit belachelijk en onnodig. Door dit soort dagen worden deze mensen juist apart gezet! Geen cent belastinggeld hier naartoe!
Een ander inwoner laat weten: “Zullen we aansluitend ook een dag organiseren voor het gezonden stabiele gezin en een gezond en florerend huwelijk tussen man en vrouw?

Tegengas tegen misplaatste, ‘vrome’ standpunten

De vergelijking met pedofilie en seks met dieren gaat echte te ver. Ook de suggestie dat alleen huwelijken tussen man en vrouw, gezond en stabiel kunnen zijn. Dat Krimpen aan den IJssel nog tot een stuk van de Biblebelt behoort is algemeen bekend, maar er zijn ook voldoende mensen die een tegengeluid geven, ook uit christelijk hoek. Zo laat één Krimpenaar weten: “Hieruit blijkt maar eens dat acceptatie nog ver te zoeken is. Helaas. Maar dan zeg ik: waar liefde woont gebiedt de Heer zijn zegen! Jezus is daar over heel duidelijk! God is liefde!

Burgerraadslid Houtzager (VVD) geschrokken

Leon Houtzager, burgerraadslid voor de VVD in Krimpen laat in de discussie weten: “Ik schrik enorm van een aantal harteloze reacties die onder dit bericht worden geschreven. De vergelijkingen met pedofilie en dierenseks. De suggestieve ondertoon dat twee mannen of twee vrouwen geen stabiel gezin of een gezond en florerend huwelijk kunnen hebben. De gedachte alsof LHBTI iets is wat je kunt promoten, alsof het een keuze is. Heb je dan werkelijk geen besef dat je eigen kind(eren) dit wel eens zou(den) kunnen lezen?

Burgemeester kan statement maken op Coming Out Dag

Er ligt hier een mooie taak voor burgemeester Martijn Vroom, om inwoners nader tot elkaar te brengen. Het zou hem dan ook sieren als hij dit jaar bij het hijsen van de regenboogvlag niet schittert door afwezigheid, maar samen met wethouder Jaarsma laat zien dat de gemeente Krimpen aan den IJssel een plek biedt voor iedereen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio