18.1 C
De Bilt

Eerste competitiewedstrijd in de zaal tegen RWA gewonnen door CKV KOAG

Verslag door Patrick Muurling: Afgelopen zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd in de zaal op het programma. Na de handhaving van vorig seizoen, welke pas op de laatste speeldag werd binnengehaald, komt het vlaggenschip ook dit jaar uit in de Overgangsklasse. Na de overwinning van CKV KOAG 2 met 22-17 tegen RWA 2 trad om 19.30 CKV KOAG 1 aan tegen RWA 1.

KOAG worstelt zich in de wedstrijd, maar vergeet niet te scoren

Na de snelle 1-0 middels een strafworp van Peter Scheek liep KOAG gestaag uit naar een 6-2 voorsprong. Het plan van RWA werd in deze fase duidelijk en dat was voornamelijk om door middel van achter verdedigen het spel van de thuisploeg te vertragen en te ontregelen. De hele eerste helft had KOAG, mede hierdoor, moeite om zichzelf goed in de wedstrijd te spelen wat resulteerde in schoten vanaf verkeerde posities en op verkeerde momenten. Desondanks was het met name middels het rebound overwicht dat KOAG 1 via 11-5 uiteindelijk met een 14-8 de rust in ging.

Tweede helft

In de tweede helft kwam de thuisploeg qua spel wel beter voor de dag dan de eerste helft. Na twee snelle goals stond er na 5 minuten in de tweede helft een 16-8 tussenstand op het scorebord. RWA was niet bij machte om zich terug in de wedstrijd te spelen, maar door een aantal goals van Dijkshoorn zorgde het er wel voor dat het gat nooit echt veel groter werd.

Door matige afronding blijft verschil beperkt

In de tweede helft was KOAG, mede door de eigen matige afronding, niet in staat om het krachtverschil nog verder in de score uit te drukken. Aan het einde van de wedstrijd stond er dan ook een ietwat magere, maar wel duidelijke 25-14 op het scorebord. Het reboundverschil kwam uiteindelijk ook duidelijk in het aantal pogingen naar voren. KOAG kwam in totaal tot 149 pogingen (tegen 17%) daar waar RWA niet verder kwam dan 101 pogingen (14 %).

Volgende week tegen Spirit, één van de titelkandidaten, zal het in de afronding in ieder geval beter moeten. Tegelijkertijd, de eerste klap is een daalder waard.