9.4 C
De Bilt

Corona herhaalprik halen kan vanaf 30 november wekelijks in Amicitia Lekkerkerk zonder afspraak

Op woensdag 30 november en 7, 14 en 21 december kun je tussen 10.00 en 15.00 uur een corona herhaalprik halen in zalencentrum Amicitia in Lekkerkerk. Je kunt zonder afspraak binnenlopen op deze tijdelijke pop-up vaccinatielocatie van Hecht GGD Hollands Midden aan het Raadhuisplein 1-5. Makkelijk en dichtbij.

Corona herhaalprik voor wie wil

Je kunt een corona herhaalprik krijgen als je 12 jaar of ouder bent en de basisserie coronaprikken hebt afgerond. Ook als je na deze eerste basisprikken al een of meerdere herhaalprikken hebt gekregen, mag je nu opnieuw een herhaalprik halen. Dat kan vanaf drie maanden na de laatste coronaprik of coronabesmetting. Neem een geldig identiteitsbewijs mee naar de priklocatie en controleer voor vertrek de actuele openingstijden op www.ggdhm.nl/coronavaccinatie. Daar vind je ook meer informatie over de basisserie en de herhaalprik.

Ook bekende doelgroepen

Voor de herhaalprik worden vernieuwde mRNA-vaccins gebruikt die tegen meer varianten van het coronavirus beschermen, waaronder de omikronvariant. De herhaalprik geeft het immuunsysteem een oppepper en brengt daarmee de bescherming tegen het coronavirus weer op peil. Dat is extra belangrijk voor 60-plussers en anderen die jaarlijks een uitnodiging voor de griepprik krijgen. Zij lopen een hoger risico om ernstig ziek te worden door corona omdat hun immuunsysteem minder goed werkt. Ook zorgmedewerkers wordt een herhaalprik aangeraden; om zichzelf te beschermen én de kwetsbaren voor wie zij zorgen.

Je beschermt jezelf en daardoor ook anderen

Voor wie niet tot deze risico- of beroepsgroep behoort, is een herhaalprik ook nuttig. De herhaalprik verkleint de kans op langdurige klachten na een coronabesmetting en om anderen te besmetten. Bovendien geldt: hoe meer mensen de herhaalprik halen, hoe minder mensen ziek worden. Dat voorkomt dat de zorg het te druk krijgt en helpt bij het openhouden van de samenleving.

spot_img

1 REACTIE

  1. Het is toch van de gekken dat je ik weet niet wat voor reizen moet maken om een Corona prikpost de vinden om te bezoeken laat het gewoon geregeld worden dat je huisarts het doet. Ik heb al ik weet niet als bejaarde 85 jaar zonder eigen vervoor pas een hesenbloeding gehad altijd iemand moet zoeken die mij mee kan nemen.
    Regel het toch eens beter zoniet gaan meerdere mensen er de pest in krijgen van die ongeregelde toestand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio