15.6 C
De Bilt

Coronavirus ook in Krimpenerwaard, nieuwe besmetting in Schoonhoven

Krimpenerwaard – Na een eerdere besmetting bij een inwoner uit Haastrecht is nu ook bij een echtpaar uit Schoonhoven het nieuwe coronavirus vastgesteld. Dat blijkt uit een test uitgevoerd door het LUMC. Het echtpaar heeft na een vakantie in Noord-Italië klachten ontwikkeld. Het echtpaar zit in thuisisolatie en maakt het naar omstandigheden goed.

Reactie burgemeester Cazemier

“Allereerst wens ik degene bij wie de besmetting is geconstateerd veel beterschap toe. Het gaat gelukkig naar omstandigheden goed. We hopen op een snel herstel. Ik kan me goed voorstellen dat er onder onze inwoners vragen en zorgen leven. Ik raad iedereen aan de informatie en adviezen van het RIVM en de GGD goed op te volgen.”

RIVM en GGD over coronavirus

Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich verder kan verspreiden. De gemeente blijft in nauw contact met de GGD en ook met de Veiligheidsregio Hollands Midden. GGD Hollands Midden update een keer per dag de laatste stand van zaken in de regio op hun website GGDHM.nl

Wat kunt u zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die u zelf kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:
• Was je handen regelmatig
• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
• Gebruik papieren zakdoekjes
• Schud geen handen

Informatie over het nieuwe coronavirus op de website van GGD Hollands Midden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio