13.5 C
De Bilt

Corrie Nobel als eerste 90-plusser in Krimpenerwaard gevaccineerd

Krimpenerwaard – Corrie Nobel (90 jaar) uit Gouderak is als een van de eerste 90-plussers uit de Krimpenerwaard gevaccineerd met het BioNTech/Pfizer coronavaccin.

Corrie Nobel net 1 dag 90 bij prik

Op woensdag 27 januari vierde ze haar 90e verjaardag, een dag later reed ze met haar schoondochter naar Rotterdam Airport voor de prik. Mevrouw Nobel is blij dat ze het vaccin heeft gekregen. Ze heeft dan ook niet getwijfeld toen ze de oproep kreeg.

Goede voorbeeld

Corrie Nobel: “In het dorp Gouderak waar ik al 63 jaar woon, zijn vier oudere mensen overleden aan het coronavirus. Ik ken ook jonge mensen die besmet zijn geraakt, maar die zijn gelukkig weer beter geworden. Al duurde het soms erg lang voordat ze hersteld waren. Door mijn hoge leeftijd, ben ik extra kwetsbaar. Begin maart krijg ik mijn tweede vaccinatie. Ik hoop dat ik met het zetten van deze vaccinatie het goede voorbeeld geef en dat de andere inwoners uit de Krimpenerwaard snel volgen!”

Geen last van bijwerkingen

Mevrouw Nobel heeft gelukkig bijna geen last van bijwerkingen van de vaccinatie. Ze werd na het zetten van de prik een kwartier goed in de gaten gehouden, maar naast een tijdelijke rode plek op haar arm heeft ze nergens last van gehad.

Niet angstig, wel alert

Angstig is Corrie Nobel niet. Ze is wel alert. “Omdat ik af en toe afspreek met een vriendin en mijn kinderen regelmatig zie, voel ik me niet eenzaam. Ook ben ik blij dat ik nog zelf mijn boodschappen kan doen. Ik hou me  hierbij wel strikt aan alle maatregelen en zet mijn mondkapje al op als ik de deur uitloop om naar de supermarkt te gaan.”

Uitgesteld verjaardagsfeest

Mevrouw Nobel: “Mijn 90e verjaardag moest ik dit jaar helaas overslaan. Ik hoop dat als al mijn familie en vrienden over een tijdje gevaccineerd zijn, ik alsnog een groot verjaardagsfeest kan geven!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio