12.7 C
De Bilt

Crescendo maakt belofte superconcert waar

Krimpen aan de Lek – Zaterdag was het eindelijk zo ver. Crescendo gaf het eerste concert sinds corona, de eerste keer met de nieuwe dirigent Michael Engelbrecht en voor de eerste keer in de theaterzaal van het cultuurhuis. De verwachtingen waren dan ook hoog en er heerste een gezonde spanning onder de orkestleden. Maar de verwachting en belofte van een super concert werd zeker waar gemaakt.

Adembenemend lunchconcert Crescendo

Toen de orkestleden de instrumenten op elkaar gingen afstemmen, werd het stil in de zaal. De zaal zat niet helemaal vol, onder de aanwezigen waren ook veel kinderen, die ook vol bewondering zaten te luisteren naar de muziek die Crescendo ten gehore bracht. Muziek van o.a. Alfred Reed, El Camino Real en van Philip Sparke, The bandwagon.
Ook de muziek van de oude films van Charlie Chaplin en de musical Tintin (Kuifje) ging er goed in. Het was soms moeilijk om stil te blijven zitten tijdens het concert. Het publiek genoot zichtbaar ademloos terwijl de orkestleden in uiterste concentratie onder leiding van Michael Engelbrecht de muziekstukken speelden.

uc?id=1K65PDGDU6MkZicRmDe9E3tAttb0QdSLR
Foto: © Joke Rietveld – Regio Online

Avondprogramma Crescendo zelfs nog mooier

Voor het avondconcert liep de zaal goed vol. Men was zichtbaar blij om weer te mogen gaan genieten van het oude vertrouwde concert van Crescendo. Dit gaf de orkestleden nog meer energie dan het lunchconcert en dat was te horen in de uitvoering van het concert. De herkenbare filmmuziek van Charlie Chaplin bracht bij velen een glimlach op het gezicht.

Dirigent Michael Engelbrecht had de orkestleden van Crescendo geleerd hoe ze echt samen konden spelen. Hij heeft hen tot samenspel gebracht, wat dit concert tot een waar superconcert heeft gebracht. Wat eerder een ieder voor zich uitvoering was, werd er nu als eenheid gespeeld. Dat maakte de uitvoering adembenemend.

uc?id=133Dv5YF7fiaskVcnwjWyqhA1vFTpZ EG
Loodjes verkoop. Foto: © Joke Rietveld – Regio Online

Tijdens de pauze werden er weer loodjes verkocht waar leuke prijsjes mee gewonnen konden worden.
Veel mensen gingen dan ook aan het eind van de avond niet alleen ontspannen door de muziek, maar ook met leuke percentjes naar huis.

Na het concert klonk een daverend applaus, waarna het publiek op een toegift werd getrakteerd.
Dirigent Michael Engelbrecht werd bedankt met een mooie bos bloemen.
Dit is weer het begin van een nieuwe reeks concerten.
Er wordt nu ijverig gewerkt naar het groot jubileum concert op 26 november naar aanleiding van het 120-jarig jubileum wordt gegeven. Daarbij komt een bekende Nederlander én een koor. Voor dat koor worden nog deelnemers gezocht.

uc?id=1yXQ AdWmqRQOPY1BS7WsJMIsZgXuS0lc
Bloemen voor Michael Engelbrecht. Foto: © Joke Rietveld – Regio Online

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio