13.8 C
De Bilt

De Kleine Betuwe: Gemeente Krimpenerwaard en Adriaan van Erk tekenen overeenkomst

Gemeente Krimpenerwaard en ontwikkelaar en bouwer Adriaan van Erk hebben een overeenkomst getekend voor de herontwikkeling van De Kleine Betuwe in Haastrecht. Wethouder Ria Boere en algemeen directeur Bartjan van Haaren zetten op woensdag 19 juli 2023 de handtekening onder de overeenkomst.

Een zogeheten anterieure overeenkomst sluit men in de beginfase van een project vóór de vaststelling van een bestemmingsplan. In overleg met de gemeente werkt Adriaan van Erk de komende tijd aan de uitwerking van de plannen binnen dit bestemmingsplan. 

Aantrekkelijk woongebied

Het bedrijventerrein Galgoord en het al tientallen jaren gesloten recreatieterrein De Kleine Betuwe te Haastrecht worden herontwikkeld tot een aantrekkelijk gebied met woningen en een nieuwe supermarkt, waar ook plaats blijft voor bedrijven van lokale ondernemers. Het project bestaat uit 160-180 woningen in diverse prijsklassen. Wethouder Ria Boere: “De woningbehoefte in onze gemeente is groot. Ik ben blij dat we straks deze nieuwe en duurzame woningen kunnen toevoegen aan ons woningaanbod. Dit is een impuls voor de woningbouwambitie van de gemeente”.

Bestemmingsplan De Kleine Betuwe

Het ontwerpbestemmingsplan lag tot 5 april ter inzage. De gemeenteraad neemt in het najaar een besluit over het vaststellen van het bestemmingsplan. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio