2.2 C
De Bilt

De Polderband uit Krimpen in Rotterdamse ‘De Postiljon’

Krimpen aan den IJssel/Rotterdam – De Krimpense rockband De Polderband treedt zaterdagmiddag 18 mei om 17:00 uur op in café De Postiljon, Noordplein 101 in Rotterdam (Oud-Noorden). Het is in korte tijd het tweede middagconcert dat bandleider Frans Blind geeft met zijn Polderband. “We merken dat mensen ’s zaterdags aan het einde van de middag zin hebben in een lekkere borrel en lekkere muziek. De Postiljon, één van de bekendste bruine kroegen van de stad, programmeert ook om die reden in het weekend op de middag.”

Bekende rock door De Polderband

De Polderband speelt blues, pop en rock uit de jaren ’70, ’80 en ’90, grotendeels covers van bekende bands als Eagles, Doobie Brothers en Santana, maar ook eigen werk. “We laten met veel plezier zo’n 25 jaar muziekgeschiedenis voorbij komen. Net zoveel jaren als wij bestaan. Het is een bonte lijst geworden met oudere muziek, maar ook met nieuwere countryrock. Dat zijn liedjes die onze zangeres Christine Punselie heeft meegenomen toen ze zich eind vorig jaar bij ons aansloot,” aldus Frans Blind.

Bekende muzikanten uit Krimpenerwaard

In De Polderband spelen verder bekende muzikanten uit de Krimpenerwaard, zoals slaggitarist René de Beuk, bassist Boetje Sengkerij en drummer Hans Siefert. De band wordt gecompleteerd door Pieter Harcksen (gitaarsynthesizer). Het geluid is breed, dynamisch, orkestraal en indringend. Alle leden hebben een lange staat van dienst in de pop- en rockmuziek. Vier van de zes mensen hebben ook nog in de bekende funkformatie The (Frozen) Frog gespeeld. Het optreden omvat twee sets en duurt van 17:00 uur tot 20:00 uur, inclusief een pauze. De entree is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio