19 C
De Bilt

Denk mee over de nieuwe burgemeester van de Krimpenerwaard en vul de vragenlijst in

Burgemeester Bouvy-Koene trad op 25 mei 2022 aan als waarnemend burgemeester, nadat haar voorganger de heer Paans zijn functie had neergelegd. In de raadsvergadering van 31 januari kondigde mevrouw Bouvy-Koene aan, dat op 8 januari 2024 een nieuwe kroonbenoemde burgemeester voor de gemeente Krimpenerwaard zal worden benoemd. Deze mededeling heeft zij gedaan na afstemming met de Commissaris van de Koning. Inmiddels is het tijd om te starten met het zoeken naar een nieuwe burgemeester die door de kroon benoemd is. 

Wat voor nieuwe burgemeester zoeken we?

Tijdens een bijzondere extra raadsvergadering in juni stelt de gemeenteraad een zogenoemde vertrouwenscommissie in. Deze commissie selecteert de juiste kandidaat voor de gemeente Krimpenerwaard. Op weg daarnaartoe onderzoekt die ‘commissie in oprichting’ alvast wat de opgaven voor de komende jaren zijn, hoe de gemeenteraad daarmee om zou willen gaan en wat voor burgemeester daar uiteindelijk bij past. Op basis hiervan wordt een profielschets voor de nieuwe burgemeester gemaakt. Bij het maken van die profielschets wil de vertrouwenscommissie graag de mening van inwoners betrekken.

Denkt u mee?

De burgemeester is het boegbeeld en het gezicht van onze gemeente. Daarom vindt de gemeenteraad het belangrijk dat ook inwoners, ondernemers, verenigingen en maatschappelijke partners hierover meedenken. Wat voor type burgemeester vindt u bij onze gemeente passen? En over welke eigenschappen moet hij of zij beschikken?

Een onafhankelijk bureau heeft de vragenlijst opgesteld en verwerkt de ingevulde vragen. De vragenlijst staat tot vrijdag 5 mei op de pagina Nieuwe burgemeester. Invullen kost u ongeveer 3 minuten. Op basis van de profielschets worden passende kandidaten verleid om te solliciteren. Uw stem telt dus mee!

Procedure

Op 1 juni stelt de gemeenteraad de profielschets vast. Meer informatie over hoe het verdere proces verloopt, vindt u ook op pagina Nieuwe burgemeester.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio