20.7 C
De Bilt

Tentoonstelling Open over Depressiviteit door raad, KB, SGP en CDA tegen

Krimpen aan den IJssel – De multimediale buitententoonstelling ‘Open over depressiviteit’ komt in 2021 naar Krimpen aan den IJssel. Stem van Krimpen, initiatiefnemer van de motie diende samen met PvdA en Leefbaar Krimpen daar gisteren tijdens de raadsvergadering op 5 november een motie voor in die is aangenomen door de raad. 

Blij met tentoonstelling over depressiviteit

Margot Wekker, raadslid voor Stem van Krimpen: “Ik ben heel blij dat onze inwoners de tentoonstelling Open over Depressiviteit krijgen aangeboden. 1 op de 5 jongeren krijgt te maken met depressie, dus zelfs vaker dan volwassenen. Juist in deze tijd is de noodzaak er om hier aandacht aan te besteden en niet van weg te lopen.”

Wethouder Van der Wal (SGP) ontraad motie

Wethouder Hugo van der Wal ontraadde de motie voor de tentoonstelling Open over Depressiviteit, omdat hij er al mee bezig zou zijn en zei de raad dat indienen van de motie daarom overbodig was. 

Verbazing over ontrading op laatste moment

“Dit verbaast mij enorm” vervolgt Margot Wekker. “Ik heb de wethouders, verantwoordelijk voor inclusie en sociaal domein, net als de raad overigens, al ruim een week geleden onze voorgenomen motie toegestuurd. Ik stelde de wethouders de vraag of zij, na het lezen van de motie en alle bij bijgevoegde informatie wellicht gelijk al dit in gang wilden zetten. De noodzaak is er en de tentoonstelling sluit naadloos aan bij de (preventie)doelstellingen. Omdat ik van de portefeuillehouders niks hoorde heb ik hen deze week nogmaals via e-mail verzocht te reageren en dat hebben ze niet gedaan. Ik vind dat op zijn zachts gezegd niet netjes.”

SGP, CDA en Krimpens Belang tegen de motie

“Onbegrijpelijk! Wat geef je voor politiek statement af als je hier tegen stemt? En dat terwijl we als raad in februari nog afspraken om ‘gezamenlijk te werken aan respect, communicatie en voorbereiding in het belang van de inwoners van Krimpen.’” besluit Margot Wekker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio