Dodenherdenking Ouderkerk aan den IJssel

Ouderkerk aan den IJssel –  Op 4 mei is de jaarlijkse dodenherdenking gehouden in het plantsoen van Ouderkerk aan den IJssel. Dit jaar werd de gemeente vertegenwoordigd door burgemeester Cazemier en het waarnemend hoofd van het Basisteam Krimpenerwaard van de landelijke politie.

Als eerste nam muziekvereniging Excelsior plaats en begon gepaste muziek te spelen. Hierna kwam de erehaag van scoutingvereniging Christiaan de Wet aangelopen met de genodigden. Na het Taptoesignaal en twee minuten stilte werd dor muziekvereniging Excelsior twee coupletten van het Wilhelmus gespeeld.

Wat zou jij doen?

In de toespraak die burgemeester Cazemier haalde in zijn toespraak het nationale thema ‘Wat zou jij doen’aan. Tevens benoemde hij ook het Krimpenerwaardse thema. Dit thema ging over de wapendroppings in de weilanden tussen Lekkerkerk en Berkenwoude. Om dit blijvend te herdenken heeft de gemeenteraad toestemming gegeven voor het plaatsen van een vliegtuig monument op de rotonde bij Berkenwoude.  Na de toespraak van de burgemeester werd door twee leerlingen van de Julianaschool van de Lageweg gedichten voor.

dodenherdenking
© Regio Online fotograaf; Richard Luthart

Kranslegging

Na de toespraken legde burgemeester Cazemier een bloemstuk namens het gemeentebestuur. Hierna werd een bloemstuk gelegd namens het basisteam Krimpenerwaard door het waarnemend hoofd van politie. en als laatste werd er een krans gelegd namens alle leerlingen van de Basisscholen uit de dorpskernen Ouderkerk aan den IJssel en Gouderak door twee leerlingen van de Julianaschool van de Lageweg.

dodenherdenkiong
© Regio Online Fotograaf: Richard Luthart

Na de Kranslegging opende de burgemeester de stille tocht langs het monument aan de Maenstand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img