Doe mee met de HHSK-waterquiz!

Test je kennis over water en waterbeheer in de waterquiz. Woensdag 12 mei 2021 van 16.00 uur tot 17.00 uur organiseert het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard deze eerste grote online waterquiz. Deelname is gratis. Je kunt heel eenvoudig meedoen via de link op onze webpagina www.hhsk.nl/waterquiz.

Week van Ons Water

De spetterende online waterquiz is de afsluiter van De Week van Ons Water. In deze week staat het werk van ons waterschap centraal. In verband met het coronavirus bieden we helaas nog geen excursies op locatie aan maar wel volop andere activiteiten zoals een wandel- of fietsroute door het gebied. Op onze website vindt u een overzicht van allerlei activiteiten die duren tot zaterdag 16 mei tijdens de Week van Ons Water op www.hhsk.nl/weekvanonswater en meer informatie over deelname aan de online waterquiz natuurlijke.

Prijzen online waterquiz

De hoofdprijs bestaat uit een privé watertour langs de waterparels in ons gebied. Vele waterdeuren gaan voor je open. Je komt in een wereld die je nog niet kent. De tweede prijs bestaat uit een dagje Blijdorp. Het voorplein bij de entree van Diergaarde Blijdorp in Rotterdam is klimaatbestendig aangelegd. Wat dat betekent, leggen we uit tijdens een bezoek aan deze diergaarde. Bij de derde prijs krijg je van het hoogheemraadschap duurzame watertips in en om je huis.

Overzicht activiteiten Week van Ons Water

Op zondag 2 mei is er om 19.30 uur een lezing: “Waterbeheer in de Zuidplaspolder.” Het laagste punt van Nederland bevindt zich in een weiland in de Zuidplaspolder. Hoe werkt het waterbeheer eigenlijk in deze polder? Annabel Visschedijk, gebiedsadviseur bij ons waterschap, vertelt wat erbij komt kijken hoe we in een veranderend klimaat droge voeten houden in de Zuidplaspolder. Aanmelden kan via de website www.duurzaamzuidplas.nl/weekvanhetwater/.

Digitale rondleiding gemaal

Zaterdag 8 mei kun je om 11.00 uur een digitale rondleiding volgen door het gemaal Abraham Kroes. Hoe houden we onze polders droog? Hoe werkt een gemaal precies? Via Facebook Live kan je meekijken met de rondleiding door ons imposante gemaal Abraham Kroes in Moordrecht. Vanuit huis kan je vragen stellen en krijg je genoeg mee van de indrukwekkende pompen die bijna 1 miljoen liter water per minuut kunnen verstouwen. Blijf op de hoogte en volg ons op Facebook.

De grote online Waterquiz

Word jij de grootste waterbaas? Doe mee met onze spetterende online waterquiz en test je kennis over water en waterbeheer. Deelname is gratis. Meedoen is heel eenvoudig en er zijn bovendien mooie prijzen te winnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img